18 Yaş Altı Bireysel Emeklilik Sigortası’nda Devlet Katkısı Avantajı

Evli çift 18 yaş altı bireysel emekliliğin avantajlarını inceliyor

Bireysel emeklilik Sistemi (BES) sayesinde birçok avantajdan faydalanmak mümkündür. Kendinizi güvence altına almak ve devlet katkısından yararlanmak artın 18 yaş altındaki gençler için de mümkün. Bireysel emeklilik Kanunu’nda yapılan düzenlemeyle beraber aktif olarak 18 yaş altı bireylerde de kullanılmaya başlanan BES ile alakalı birçok farklı sorunun cevabı merak ediliyor. Yazımızda 18 yaş altı BES ile alakalı detaylardan bahsedeceğiz. 

18 Yaş Altı BES Nedir?

Düzenlenen yeni kanunla beraber atık 18 yaş altındaki bireyler de geleceklerine BES sayesinde yatırım yapabilecekler. Diğer yandan %25 devlet katkısı da sunan sistem, sağlıktan eğitime kadar birçok farklı avantajı beraberinde getiriyor. Yasal temsilcisi olarak çocuğunuz için BES planı oluşturabilir ve belirlenen oranlardaki ödemelerle birikim yapabilirsiniz. 

18 yaş altındaki bireyler için uygulanan BES planında yapılan sözleşme çocuk adına olsa da ödemeler yasal temsilcisi tarafından yapılmaktadır. Yani bu durumda herhangi bir geliri olmayan 18 yaş altındaki bireylerin nasıl ödeme yapacağı da belirlenmiş oluyor. BES ile gençler emekliliklerinde ekstra ödeme alırken, aynı zamanda ev alma, evlilik ya da eğitim ihtiyaçları gibi birçok farklı konu için biriken paradan belli oranlarda çekim yapabilecek. 

Bu yazı ilginizi çekebilir

18 Yaş Altı BES Avantajları Nelerdir?

Bireysel Emeklilik Sistemi yetişkinlerde hem birikim yapmak hem de emeklilik işlemleri sonrasında ekstra gelir sağlamak için tercih edilmektedir. Diğer yandan sistemde 10 yıl kesintisiz kalan kişiler de ekstra avantajlardan faydalanmaktadır. 18 yaş altı BES planlamasında ise gençler için farklı avantajlar mevcuttur ve şu şekildedir; 

Birikimi yönetebilmek ve doğru yatırımlar yapabilmek adına uzman portföy yöneticileri tarafından fon dağılım önerileri sunulmaktadır. Her üç ayda bir sunulan bu öneriler sayesinde birikimi daha iyi yönetmek mümkündür. 

Pedagog veya Psikolog danışmanlık hizmeti ile çoğu şirket ilk seansı ücretsiz olarak sunmaktadır. BES sistemine katılan çocuk seanslara devam etmek isterse indirimli fiyatlardan faydalanabilir. Diğer yandan sınav korkusu, dikkat dağınıklığı, okulda başarısızlık ya da konsantrasyon eksikliği gibi birçok konuda daha kapsamlı yardım da alabilir.

18 yaş altı BES yaptıran bireyler için verilen kariyer koçluğu hizmetlerinden şirkete bağlı olarak ücretsiz ya da indirimli fiyatlarla faydalanmak mümkündür. 

Bunları da beğenebilirsin