2023 Ev Dekorasyon Trendleri ve Fikirleri

Evli çift odalarının duvarındaki çerçeveyi düzeltiyor

Geçtiğimiz bir buçuk yıl hayatımıza pandemiyle beraber çok fazla değişiklik getirdi. Özellikle yaşam tarzımızı ve evlerimizi kullanma şeklimizi etkilediğini açıkça söylemek mümkün. Karantina dönemlerinde çoğu kişi evde mahsur kaldığından, evdeki alanlardan en iyi şekilde yararlanmak için ilham verici bir yolculuğa çıkmamıza vesile oldu. Sonuç olarak evlerimiz iş, eğitim, dinlenme, eğlence ve yemek mekanı haline geldi. Mutfağımızı ev ofis, yatak odalarımızı çocuklarımız için derslik, oturma odalarımızı ise egzersiz yapılacak yer olarak ayarlamak ve kullanmak zorunda kaldık. Bu yeni yaşam biçimine geçiş yaparken her oda çok işlevli hale gelmek zorunda kaldı.

2023 yılıyla beraber dekorasyonda da birçok yenilik bizleri bekliyor. Bu senenin ana teması cesur renkler ve geri dönüştürülebilir malzemeleri kullanmak. 2023 ev dekorasyon trendlerine yakından bakalım.

Aşırı Minimalizm

Minimalizm son yıllarda daha yaygın hale gelirken, aşırı minimalizm 2023 için kesinlikle trend. Aşırı minimalizm, artık evde yapılması gereken günlük aktivitelere yer açmak için eşyaları boşaltma ihtiyacıyla ortaya çıktı. Alan yaratmaya ek olarak, temizleme ve düzenlemenin stresi azaltmaya yardımcı olacağı da açık. Sonuç olarak, insanlar kendilerini daha huzurlu ve düzenli hissetmek için evlerindeki gereksiz eşyaları ortadan kaldırıyorlar.

Kıvrımlı Mobilya ve Dekor

Geçmişteki temiz, keskin kenarlar ve modern çizgilerin aksine mobilya, aydınlatma ve dekorda daha yuvarlak şekiller görüyoruz. Ayrıca kavisli şekiller daha rahatlatıcı bir enerjiye sahip oldukları için alanı daha rahat hissettiriyorlar.

Doğal Malzemeler

Doğal malzemelerin kullanımı son birkaç yılda popülerlik kazanıyor, ancak 2023’de onları her zamankinden daha fazla görmeyi bekliyoruz. Doğal malzemeler sadece bir alana sıcaklık katmak ve bir rahatlık duygusu getirmekle kalmaz, aynı zamanda bu alışılmadık zamanda kullanmak zorunda olduğumuz teknoloji miktarını dengelemeye de yardımcı olur. Ahşap, rattan, jüt, taş, keten, pamuk, yün gibi organik malzemeleri iç mekanlarına dahil etmek, aşırı bilgisayar bağlantılı yaşamlarımızda dengeyi sağlamaya yardımcı olacaktır.

Sürdürülebilirlik

2023’de sürdürülebilir veya geri dönüştürülmüş malzemeler giderek daha yaygın olacak. Çevre dostu malzemeler kullanan mobilyalar, döşemeler ve mimari unsurları görmeyi bekliyoruz. 2023’de en çok kullanılacak olan doğal malzemeler ise geri dönüştürülmüş ahşap, mantar, bambu, jüt, cam, geri dönüştürülmüş plastik ve metal.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Yeşilin Tonları

Yeşil bir süredir trend ve 2023 için de trend olmaya devam ediyor. Yeşil sakinleştirici ve yatıştırıcıdır. Stresi giderir, canlandırır, büyüme ve doğa ile ilişkilidir. Teknolojiyle bu kadar sarmalanmış olduğumuz bir dünyada yeşil, doğayla daha fazla bütünleşmemize yardımcı oluyor. Zeytin ve yeşilin diğer sıcak tonlarının yanı sıra 2023 iç mekanlarında mobilya, bitki ve dekor yoluyla daha zengin mücevher tonlarını görmeyi bekleyin.

Açık Renkli Zeminler

Açık renkli parke zeminler, birkaç nedenden dolayı 2023’de trend olmaya devam edecek. İlk olarak, açık renkler bir alanı daha geniş göstermeye yardımcı olur. Bu nedenle evlerimizle sınırlı olduğumuz bir zamanda çevremizi daha geniş hissettirmek isteriz. İkincisi, açık renkli zeminler pencerelerden gelen doğal ışığı yansıtır ve ışığın bir mekanda dolaşmasına yardımcı olur, böylece daha havadar ve parlak hissettirir. 

Siyah Vurgular

2023’de siyah vurgular daha popüler olacak. Bunun nedeni, doğal ahşap tonlarına ve diğer organik malzemelere karşı sağladıkları güzel kontrasttır. Siyahın mobilya, aydınlatma, ev dekorasyonu, döşeme, kapı, duvar, tavan ve mutfak aletlerinde kullanıldığını görmeyi bekleyebilirsiniz.

Konfor ve Dayanıklılık

2020 ve 2021 yıllarında evlerimizde her zamankinden daha fazla zaman geçirmemiz nedeniyle konfor ve dayanıklılık, iç mekanlar için temel unsurlar haline geldi. Sonuç olarak konfora odaklanan mobilya, tekstil ve malzemeleri daha sık kullanıma dayanabilecek şekilde göreceğiz.

Art Deco Desenleri

Art Deco tasarımı aslen Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra yeni keşfedilen iyimserlikten, gelecek için umuttan ve cesur, yeni fikirleri benimseme isteğinden doğdu. Stil, işlevsellik, modernizm, çekicilik ve zarafeti vurgular ve zengin renkler, altın, geometrik çizgiler ve abartılı kıvrımlarla karakterize edilir.  

İnsanlar eski hayatlarını hatırladıkça ve eğlence ve olumlu değişim için özlem duydukça, bu tarzın yeniden canlandığını görüyoruz ve duvar kağıdı desenlerinde, tekstilde ve özellikle fayanslarda ortaya çıkmasını bekleyebiliriz. 

Bunları da beğenebilirsin