2020 Tatil Kredisi ve Anlaşmalı Acenteler

Corona virüs salgınının ardından açıklanan ekonomik destek paketinde yer alan tatil kredisinin detayları belli oldu. Tatile çıkmak isteyen ancak yeterli birikimi bulunmayan vatandaşlar için can suyu niteliğinde olan tatil kredisi ile ülke turizminin de canlanması planlanıyor. Ekonomik destek olarak sunulan tatil kredisinin nasıl alınacağı ve hangi anlaşmalı bankalar tarafından sunulduğunu merak eden vatandaşların sorularına cevap olacak nitelikteki yazımızda, devlet destekli tatil kredisine dair bütün merak edilenleri cevaplıyoruz.

Pandemi döneminde uzun süre evlerinden çıkmamış ve psikolojik anlamda zor günler geçiren kişiler için tatil kredisi birçok farklı avantaj sunarak yüz güldürüyor. İşte 2020 tatil kredisine dair tüm merak edilenler ve anlaşmalı acenteler.

2020 Devlet Destekli Krediler

Tatil yapmak isteyen ve yeterli maddi durumu bulunmayan vatandaşlar anlaşmalı kamu bankalarından kredi çekerek tatile çıkabilir. Tatil kredisi almak isteyen vatandaşlara 10.000 TL’ye kadar, ilk 6 ay ödemesiz 36 ay vade ile uygun faiz oranları sunuluyor. Müşterilerin kullanabileceği tatil kredisinin aylık faiz oranı 0,67 olarak belirlenirken, kresinin 1. ve 2. taksitleri de anlaşmalı acenteler ve banka tarafından ödeniyor.

Sadece kamu bankaları tarafından sunulan tatil kredisi paketi Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından veriliyor. Söz konusu maddi destek için şartları yerine getiren vatandaşlara kısa sürede kredi çıkaran bankalar, sadece anlaşmalı acenteler aracılığı ile yapılacak tatilleri karşılıyor. İlk aylarda ödeme yapılmayan tatil kredisi sayesinde pandemi döneminin stresini üzerinizden atabilirsiniz.

Tatil Kredisi Kullanım Koşulları

Bu yazı ilginizi çekebilir

Tatil kredisinden faydalanmak isteyenlerin yukarıda da bahsettiğimiz 3 kamu bankasına başvuruda bulunmaları gerekiyor. Başvuru şartları arasında 3 kamu bankasından emekli ve çalışan olarak maaş almak bulunuyor. Banka müşterisi olan kişiler için sunulan tatil kredisi, anlaşmalı acenteler aracılığı ile alınmalıdır. Bu iki şartı karşılayan vatandaşlar kısa sürede kredi işlemlerini tamamlayabilir. Maksimum 10.000 TL’ye kadar sunulan tatil kredisinde 36 ay vade ödeme avantajı bulunuyor. Farklı bankaların müşterisi olan vatandaşlar kamu bankalarının sunduğu bu avantajdan faydalanamıyor.

Ekonomi destek paketiyle beraber açıklanan tatil kredisinden faydalanmak için banka şubelerine giderek başvuruda bulunabilir ya da internet bankacılığı üzerinden kredi talebinizi iletebilirsiniz. Tatil kredisi almaya uygun görülmeniz halinde bankanız sizinle iletişime geçecek ve evrak işlemleri tamamlandıktan sonra toplam tutarın %80’i konaklama bedeli olarak acenteye aktarılacak, kalan %20’lik kısım ise tatil harcamaları olarak hesabınıza yüklenecektir.

Anlaşmalı Acenteler

Devlet destekli sunulan tatil kredisini kullanabileceğiniz anlaşmalı acenteler şu şekildedir;

  • ETS Tur
  • Jolly Tur
  • Setur
  • Tatilbudur
  • Gezinomi
  • Tatil Sepeti

Hangi acente ile tatile çıkmak istediğinize karar verdikten sonra, seyahat paketlerini inceleyerek hangi destinasyona gitmek istediğinizi seçebilirsiniz. Ardından 3 kamu bankasından birine başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Başvuru esnasında yetkililer hangi acenteyi tercih ettiğinizi ve tatil planınızı öğrenmek isteyecektir. Buna göre acente ve banka iletişime geçecek, ardından da krediniz kısa sürede onaylanarak ödemesi yapılacaktır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi tatil kredisinde toplam kredi tutarının tümü hesaba yansımaz. Tatil kredisi olduğundan anlaşmalı acente %80’lik kısmını konaklama giderleri olarak alırken, geriye kalan tutar hesabınıza yatırılır.

Tatil kredisi hesaplama aracımızla kolaylıkla masraflarınızı ve gelir gider dengenizi gözeterek tatil planı yapabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin