Acil ve Hızlı Kredi Nasıl Alınır?

Nakit ihtiyacını karşılamak isteyenlerin çoğunlukla kredi arayışına girmesi beklenir. Özellikle yüksek meblağlı ihtiyaçlar veya yatırımlar söz konusu olduğunda da, tanıdıklarınızdan ihtiyacınız kadar borç para alma ihtimaliniz daha düşük olacaktır. Ancak banka kredisi ile kolaylıkla ihtiyaçlarınızı karşılayabilir ve borcunuzu aylık belirlenecek olan taksit miktarına göre ödeyebilirsiniz.

Her miktardaki kredi için aynı vade oranı uygulanmadığı gibi, vade sayısı çekilecek kredinin türüne de bağlıdır. BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) tarafından yapılan en güncel düzenlemeye göre, ihtiyaç kredilerinde 50.000 TL’ye kadar olan miktarlar için 36 ay vade uygulanabilirken, bu miktarın üzerindeki kredi ihtiyaçları için 24 ay vade uygulanır. Diğer kredi türlerinde de, farklı vade oranları mevcuttur. Çoğu kişi bir anda ihtiyaç duyulan nakit için kredinin nasıl alınacağını merak etmektedir. Yazımızda acil ve hızlı kredi almanın yollarını anlatacağız.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Acil ve Hızlı Kredi Almanın Yolları

  • Acil ve hızlı kredi almak isteyenler, banka şubesine bile gitmeden bu işlemi halletmek isteyebilir. Bazı bankalar bunun için herhangi bir şart sunmazken, kimi zaman banka evrak imzalamak için kredi talebinde bulunan kişileri şubeye davet edebilir. Hızlı bir şekilde kredi kullanmak istemeniz durumunda, öncelikle kredi puanınızın yüksek olması gerekmektedir. Herhangi bir ödenmemiş banka borcunuz yoksa ve hali hazırdaki borçlarınızı düzenli olarak ödüyorsanız, bankanız kolaylıkla size kredi verecektir.
  • Hızlı ve acil kredi almanın en doğru yolu, bankanızın internet şubesine başvuru yapmak ya da bankaların mobil uygulamalarından kredi çekme talebinde bulunmaktır. Mobil uygulama kullanan vatandaşlar belirli bir miktarı aşmamak kaydıyla, kredi kullanabilir. İnternet şubesinden ya da mobil bankacılık uygulamasından talep edilen krediler, kısa sürede onaylanmakta ve aynı gün hesabınıza aktarılmaktadır. Online bankacılık işlemlerinde kredi kullanırken, ödeme planı, faiz oranı ve vade sayısı da görüntülenebilir.
  • Her bankanın mobil uygulaması ya da internet bankacılığı sistemi farklı olabilir. Bazı bankalar sadece 30.000 TL’ye kadar olan kredileri hızlı şekilde verebilirken, bazıları ise daha yüksek miktarlarda acil kredi sunmaktadır. Online bankacılık kullanılarak alınan kredilerde, herhangi bir kefil şartı aranmamaktadır. Bu nedenle de acil nakit ihtiyacı olması durumunda bu işlemi online olarak gerçekleştirmek çok daha iyi bir seçenek olacaktır.
  • Online olarak kredi alma işlemi esnasında, banka yine finansal geçmişinize bakmaktadır. Eğer kredi notunuz düşükse, talep ettiğiniz kredi tutarını almanız mümkün olmayacaktır. Diğer yandan hızlı kredi alabilmek için avantaj sağlayan bazı durumlar da mevcuttur. Eğer emekli ya da normal maaşınızı aldığınız bankanın uygulaması üzerinden başvuru yaparsanız, kredi çekmek istediğiniz tutar ve vadeye bağlı olarak başvurunuzun onaylanma ihtimali artar. Çünkü bankanız aylık hesaba para girişlerini inceleyebilir ve böylelikle krediyi ödeyebilecek bir gelire sahip olup olmadığınızı tespit eder.
  • Mobil bankacılık kullanan çoğu kişi, bankalarından gelen bazı bildirimlere aşina olabilir. Kimi zaman bankalar müşterilerinin ihtiyaç duyması halinde “anında kredi” başlığı altında bir miktar belirler ve istedikleri zaman kullanabileceklerine dair bilgilendirme mesajı gönderir. Eğer bankanızdan böyle bir bildirim gelmişse, acil ve hızlı bir şekilde kredi alabilirsiniz.
  • Acil ve hızlı kredi almak isteyen vatandaşların bu yöntemle sadece ihtiyaç kredisinden faydalanabileceğini de bilmesi gerekmektedir. Araç kredisi ya da konut kredisi gibi başvurular online bankacılık üzerinden gerçekleştirilmez. Bu türdeki krediler için bizzat bankaya giderek başvuru yapmanız gerekmektedir.
Bunları da beğenebilirsin