Alerji Testi Nedir? Özel ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Karşılar mı?

Özel veya Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu özel hastanelerdeki sağlık hizmetlerinden ücretsiz bir şekilde faydalanmanızı sağlamaktadır. Her iki sigorta türü de, hizmet anlayışı olarak birbiriyle benzeyen yönleri olsa da; Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, Özel Sağlık Sigortası’nda olduğu gibi herkes tarafından yaptırılamaz. Sadece SGK’lı çalışan kişiler için uygundur. Ayrıca Özel Sağlık Sigortası’nda devlet katkı payı ödenmezken, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nda muayene için belirlenen devlet katkı payının ödenmesi gerekmektedir. Ancak her iki sigorta türünde de, sağlık hizmetlerinin ödemeleri poliçede belirlenen şartlara uygun şekilde sigorta şirketi tarafından yapılır.

Kişinin sağlığını güvence altına almak için, Özel ya da Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’ndan faydalanması ideal bir seçenektir. Diğer yandan, çoğu kişi sağlık sigortalarının her sağlık durumunda geçerli olup olmadığını merak etmektedir. Çoğu vatandaş Özel ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortaları’nın alerji testini karşılayıp karşılamadığını öğrenmek ister. Yazımızda tüm detaylara dair bilgilendirme yapacağız. 

Alerji Testi Nedir?

Bu yazı ilginizi çekebilir

Alerji testi, vücudun herhangi bir maddeye alerjik reaksiyon gösterip göstermediğini öğrenmek için yapılan tıbbi bir testtir. Alerji testi sayesinde, kişinin alerjen olduğu birçok maddenin tek seferde öğrenilmesi mümkündür. Alerji testi cilt üzerinde yapılır ve bunun için vücudun belli bölgelerine alerjik reaksiyonun ortaya çıkıp çıkmadığını görmek için bazı maddeler uygulanır. Ancak kişinin cilt rahatsızlığı varsa, alerji testi kan tahliliyle de gerçekleştirilebilir. 

Alerji Testi Özel ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamında mı?

Özel ya da tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında vatandaşların ayakta ve yatarak tedavi teminatlarından faydalanmaları mümkündür. Bu teminatlar doktor muayenelerinin yanı sıra, kan tahlilleri, fizik tedavi, ameliyat ve diğer birçok sağlık hizmetini de kapsamaktadır. Bu da demek olur ki, kişi sigorta kapsamında gerçekleştirilen tedaviler için poliçede belirlenen şartlar kapsamında eğer katılım payı bulunmuyorsa ödeme yapamaz, katılım payı bulunuyorsa, belirlenen oranda ödeme yapar.

Alerji testi söz konusu olduğunda, sigorta şirketlerinin bu tanı testinin giderlerini karşılayıp karşılamadığı poliçelere bağlı değişkenlik göstermektedir. Bazı poliçelerde Tamamlayıcı ve Özel Sağlık Sigortası poliçelerinde alerji testi kapsam dahilinde karşılanırken, bazı poliçelerde bu tanı testini kapsam dahilinde değildir. Diğer yandan eğer kişi daha önce alerjiye dair tedavi görmüşse ya da bu tip bir soruna dair kayıtlar geçmişinde yer alıyorsa, sigorta şirketi bu testi poliçe kapsamına dahil etmeyebilir. Bu nedenle Özel ya da Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırmadan önce, sağlık geçmişinize yönelik detaylarla birlikte sigorta şirketine danışmanızı öneririz.

Bunları da beğenebilirsin