Amerikan Mutfak Nedir? Amerikan Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Amerikan mutfak kısaca açık mutfak anlamına gelmektedir. Tasarım olarak Amerikan mutfak salon ile iç içe olacak şekilde dizayn edilir. Bu nedenle Amerikan tarzı mutfakların kendi duvarı ya da kapısı yoktur. Özellikle küçük metrekareye sahip olan evlerde Amerikan mutfak tasarımı alanın daha ferah ve geniş görünmesine yardımcı olur. Peki Amerikan mutfak dekorasyonu nasıl yapılır? 

Amerikan Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Amerikan mutfak dekorasyon fikirleri kişisel ihtiyaçlara ya da tarza uygun olarak değişebilir. Çoğu Amerikan mutfak modelinde orta kısımda ada olarak da bilinen hazırlama alanı mevcuttur. Bu bölge geniş bir tezgah alanı sunar ve depolama ihtiyaçları için de kullanılır. Aynı zamanda yemek yemek için de kullanılabilir. Amerikan mutfak masası için yeterli alanı olmayan kişiler ada eklentisi ile fonksiyonel bir kullanım alanına erişebilir. Özellikle küçük evlerde Amerikan mutfak dizayn fikirleri söz konusu olduğunda aşağıdaki dekorasyon fikirlerini uygulayabilirsiniz:

Beyaz ve Çelik Uyumunu Kullanın

Beyaz renk dolaplar her zaman alanı olduğundan büyük göstereceği için Amerikan mutfak evlerin dekorasyonunda tercih edilmesi oldukça mantıklıdır. Ancak görsel olarak da tamamlanmış bir görünüm istiyorsanız beyaz eşyalarınızı ya da küçük ev aletlerini çelik malzeme olarak tercih edebilirsiniz. Böylelikle modern bir görünüm yakalamakla kalmaz beyaz ve çelik rengin uyumunu da gözler önüne serersiniz. Amerikan tarzdaki mutfakta aydınlatma için çelik abajur kullanımı da istediğiniz dekorasyona ulaşmanıza yardımcı olabilir. 

Bu yazı ilginizi çekebilir

Açık Raf Tasarımından Faydalanın

Mutfağın her alanında kullanabileceğiniz açık raf tasarımı geniş bir depolama alanı yakalamanıza yardımcı olurken, mutfağınızın çok daha modern görünmesine yardımcı olur. Amerikan mutfaklar genellikle L şeklindedir ve boş olan duvarlara birbiri ile uyumlu raflar yerleştirdiğinizde bambaşka bir güzellik yakalayabilirsiniz. Açık raf kullanımı sizi daha düzenli olmaya teşvik edeceğinden mutfağınız da daima daha düzenli olacaktır. 

Rustik Ahşap Detayı

Ahşap her zaman kullanılan alanı daha sofistike göstermeye yardımcı olur. Ancak rustik ahşap detayları mutfağınızı bambaşka bir görünüme kavuşturmak için idealdir. Sadece mutfak dolabı kapaklarını rustik ahşap kapaklarla değiştirmek bile daha önce düşünmediğiniz kadar farklı bir hava katabilir. Aynı zamanda siyah renkli kulplar ya da sandalye kullanımıyla da dekorasyonu güçlendirebilirsiniz. 

Mermer Malzemeden Faydalanın

Özellikle tasarımında ada bulunan Amerikan mutfaklarda mermer kullanımı dekorasyonun farklı bir değişim geçirmesini sağlayabilir. Eğer alanınız küçükse mermer seçiminde mutlaka açık renklerden yana olmanızı öneririz. Geniş bir alanınız varsa doğal desene sahip siyah bir mermer tercih edebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin