Araç Kredisi Tavsiyeleri

Kredi almak ve özel taşıt sahibi olmak veya taşıtını değiştirmek isteyen ve bunun için taşıt kredisi çekmeye karar veren kişilere verilecek tavsiye neye göre kredi seçecekleri ve bu seçimin ne gibi avantajları ve dezavantajları olacağıdır.

Peşinat Miktarınızı Belirleyin

Taşıt kredisi çekecekseniz önce bir ödeme planı yapmalısınız. Tabii peşinat, bu ödeme planının başlangıç noktasıdır. Bankalar, 100 bin TL’ye kadar olan taşıtların yüzde 30’unu, 100 bin lira üstü araçların ise yüzde 50’sini peşin olarak istemektedirler. Bu sebeple peşinat olarak ayırdığınız tutarın belirledikten son aylık gelir ve gider dengesini düşünerek bir ödeme planı belirlemelisiniz.

Ödeyebileceğiniz Bir Plan Yapın

Taşıt kredisi çekecekseniz gelir durumunuza göre aylık ödemeler belirleyerek sabit, artan ve azalan oranlarda ödeme planı yapabilirsiniz. Gelirlerinizin artışına veya azalışına göre ödeme şekillerini belirlemeniz sizin açınızdan bir avantaj olacaktır.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Vade Süresini Dikkatli Ayarlayın

Taşıt kredilerinde 60 aya kadar vade uygulanabilir. Vade konusundaki kararınız ödeme gücünüzle doğru orantılı olabilir. Yine de uzun vadeli bir ödeme planını tercih etmeniz durumunda daha fazla faiz ödeyeceğinizi belirtmeliyiz.. Ödeme süresini kısa tutmak daha az ödemenin en iyi yoludur.

Taşıt Kredisi Masraflarından Haberdar Olun

Taşıt kredisinin ek masrafları da bulunur. Bu masrafları kredi başvuru sürecinize katmanız gerektiğini unutmayın. Örneğin taşıt kredisi alırken Kredi Tahsis Ücreti, Banka Sigorta Muamele Vergisi, Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu, Hayat Sigortası Primi, Kasko ve taşıt kredisi dosya masrafları göz önünde bulundurulması gereken önemli masraf kalemleridir.

İkinci El Araç Alıyorsanız Bankanızın Nasıl Bir Prosedür İşleteceğinin Farkında Olun…

Taşıt kredilerinde kredilendirme oranı arabanın satış bedeli üzerinden yapılmaktadır. İkinci el arabalarda ise, bu oran arabanın kasko değeri üzerinden belirlenmektedir. İkinci el arabalarda, bankalar aracın yaşıyla da ilgilenir ve alacağınız aracın 5 yıldan daha eski bir araç olmaması bankalar açısından önemlidir.

Bunları da beğenebilirsin