Bahçeniz Olmadan Evde Yeşil Alan Yaratmak Mümkün

Yeşilin her tonu insana huzur verirken, daha zinde hissetmenize de yardımcı olur. Ancak metropol şehirlerde yaşam çoğu zaman kolay ve hareketli olsa da, binaların birbiriyle iç içe olması, etrafında yeşil alan bulunmaması ve sürekli bir beton görüntünün sizi karşılaması istediğiniz canlılığı sunmayabilir. Ancak yaşadığınız evde bahçeniz olmasa bile kendinize yeşil alan yaratabilirsiniz. Evinizde çok ufak değişiklikler yaparak şehrin gürültüsünden kaçmak için kendinize ait konfor alanına ulaşmanız mümkündür.

Evde Yeşil Alan Yaratmak

Evinizin çevresinde ya da pencerenizden dışarıya baktığınızda herhangi bir yeşil alan göremiyorsanız kendi küçük bahçenizi oluşturabilirsiniz. Eğer balkonunuz varsa yeşilliklerle bezemek için çok güzel bir alanınız mevcut demektir. Asılabilen saksılar kullanarak tüm manzaranızı yeşile boyamanız zor olmayacaktır. Aynı zamanda balkonunuzdaki bir duvara raflar yerleştirerek tamamen bitkilerle de donatabilirsiniz.

Balkonunuz olmasa bile evinizde dinlendirici bir yeşil alan oluşturabilirsiniz. Size huzur vermesini istediğiniz bir köşe seçmekle işe başlamanız yeterlidir. Balkonsuz evlerde bu alanı seçerken tercihinizi cam kenarlarından yana kullanmanızı öneririz. Böylelikle dışarıya baktığınızda kendi yeşil alanınızı da görebilirsiniz. Sonrasında ise sevdiğiniz saksı çiçeklerini edinmeniz yeterli olacaktır. Yan yana dizilen irili ufaklı ve yeşilin her tonunu barındıran saksı çiçekleri evinizi daha huzurlu bir alan haline getirecektir.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Yemyeşil Bir Salon

Salonunuzda yeşil bir alan yaratmak için yeterli alanınız olmadığını düşünseniz de duvarlarınız size aksini söyleyecektir. Son zamanalrın en popüler uygulamalarından olan dikey bahçelerle evinizin istediğiniz gibi görünmesini sağlamak oldukça kolaydır. Salonunuzdaki bir duvarını seçerek isterseniz raflara çiçekler yerleştirebilir ya da küçük keseler yaparak içlerine mutfakta da kullanabileceğiniz yeşil sebzeler ekebilirsiniz.
Evinizde çiçek olmasını istemiyorsanız yine de yeşil bir alan yaratmanız mümkündür. Bunun için en çok uğrak noktanız olan salonunuzu yeşilin tonlarıyla bezemek yeterlidir. Duvarınızda çiçek ya da bitkilerden ilham almış bir duvar kağıdı kullanabilir, her bir duvarı farklı bir yeşil tonuna boyayabilirsiniz. Bu değişiklik size fazla gibi geliyorsa salonda kullandığınız eşyalarınıza yeşilin her rengini serpiştirerek de güzel bir ortam yaratabilirsiniz. Desenli yastıklar, yeşil renkli koltuk takımı, bitki görsellerinin yer aldığı çerçeveler ya da size doğayı anımsatan güzel bir halı kullanabilirsiniz. Yapacağınız ufak değişiklikler sayesinde salonunuzda çiçek olmasa bile doğa ile iç içe olduğunuzu hissetmeniz mümkündür. Çok köklü bir değişiklik yapmak istemiyorsanız ufak biblolar ya da dekorasyon ürünleriyle de istediğiniz hissiyata ulaşabilirsiniz.

Yatak Odasında Bitki Kullanımı

Yatak odasında bitki kullanımı her zaman soru işareti yaratan bir düşüncedir. Bitkiler fotosentez yaptığı için ortamdaki karbondioksit miktarının gece uyurken artmasını istememeniz normaldir. Ancak yatak odanızda da güzel bir yeşil alan oluşturmak için tek engel bu olmamalıdır. Çok büyük bitkilerle odanızı donatmanıza gerek olmadığından size özel bir yeşil alan oluşturabilirsiniz. Komidin üstüne koyulan küçük bir saksıdaki çiçek ya da kaktüs bile size istediğiniz hissiyatı sağlayacaktır. Özellikle kaktüs ve sukulent ailesinden tercih edeceğiniz bitkiler ortamdaki radyasyonu önlediğinden tercih edilebilir.

Bunları da beğenebilirsin