Banka Dışında Kredi Veren Yerler Nerelerdir?

Nakit ihtiyacı bulunan ve bankadan kredi almakta zorlanan vatandaşlar banka dışında kredi veren yerler hakkında bilgi sahibi olmak istiyor.

Kredi çekmek için kredi notunuzun ve kredi sicilinizin temiz olması gerekmektedir. Aynı zamanda son 5 yıl içinde kredi, kredi kartı ya da kredili mevduat hesabınızın bulunması ve ödemelerinizi düzenli olarak yapmış olmanız da gereklidir.

Kredi notunuz, kredi çekmek için yeterli seviyede değilse kredi notu düşük olanların nasıl kredi çekebileceklerini de daha önceki yazımızda sizlere anlatmıştık.

Ancak yukarıda bahsedilen bu iki durumu da gerçekleştirmemiş ve kredi çekmek isteyen kişiler banka dışında kredi veren bazı finans, faktöring şirketleri ile kuyumculardan yardım alabilir.

Kredi Nereden Alınabilir?

Yapılan yeni yasal düzenlemeyle beraber bankalardan kredi alamayan kişiler belirli kriterleri karşılamak koşuluyla finans şirketlerinden ya da belirlenen firmalardan kredi alabiliyor.

Örneğin; Koç Finans şirketi, Koç Holding bünyesi altındadır ve sahibi oldukları araç markalarından satın alınmak istendiğinde kişiye kredi imkânı veriyorlar.

Aynı zamanda bu tarz büyük holdinglerin kurmuş olduğu firmalar hem güvenilir oluyor hem de denetlemeye tabi yasal firmalar olmaları dolayısıyla herhangi bir güvensizlik duymanıza gerek kalmıyor.

BDDK tarafından banka haricinde kredi alınabilecek firmaların listesine ulaşmak mümkündür. Diğer yandan bu firmalar şu şekilde kategorize edilmektedir:

Bu yazı ilginizi çekebilir
  • Finansal kiralama kuruluşları (Pamuk Finans, Şeker Finans vb.)
  • Yasal kayıtlı faktöring kuruluşları
  • Finans kuruluşları ve finansman şirketleri (Evkur, Mercedes Benz, Turkcell vs.)
  • Holdingler (Teb Holding A.Ş., Koç Finans Hizmetleri A.Ş. vb.)
  • Yabancı bankaların Türkiye temsilcilikleri
  • Varlık yönetim şirketleri
  • Ödeme kuruluşları

Bu Kurumlardan Nasıl Kredi Alınıyor?

Söz konusu firmalar nakit ihtiyacınızı kredi adı altında kendi bünyelerinden sağlamaktadır. Senet karşılığında ve belirli faiz oranlarıyla yararlanabilen krediler ile bankaya gitmeden ihtiyacınızı karşılamanız mümkün oluyor.

Bu firmalar büyük olsa da yine de banka gibi sizden bazı belgeler istemekle yükümlüdürler. Aynı zamanda herkese kredi desteği sağlama zorunlulukları da bulunmaz. Bu nedenle gerekli şartlara uygun olduğunuz durumda bu tip yerlerden kredi alabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin