Bebek Sağlık Sigortası Nedir? Avantajları Nelerdir?

Sigorta şirketleri tarafından sunulan özel sağlık sigortasında yer alan doğum teminatı, anne adaylarının tüm muayene ücretlerini ve anlaşmalı özel hastanelerde doğum yapmalarını sağlasa da, yeni doğan bebekler için kullanılamaz. Doğum sigortası sadece doğumdan sonra bebeğin ilk muayenesi ve tetkiklerini karşılar. Doğum teminatından bağımsız olarak yaptırılması gereken bebek sağlık sigortası yenidoğan sağlık sigortası olarak da bilinir. Doğumdan sonra oluşabilecek tüm komplikasyonlar ve rutin muayeneler için bebek sağlık sigortası yaptırılması gereklidir.

Bebek Sağlık Sigortası Nedir?

Bu yazı ilginizi çekebilir

Sigorta şirketleri kimi zaman yeni doğan bebekler için tek başına özel sağlık sigortası yapılmasına izin verse de, bazı sigorta şirketleri doğum teminatı satın almış olan annelerin poliçelerine bebek sağlık sigortasını dahil ettirmesine izin verebilir. Bebek sağlık sigortası ile anlaşmalı özel hastanelerde poliçe dahilindeki hizmetler alınırsa ekstra bir ücret ödenmesi gerekmez. Bebek sağlık sigortası teminatları arasında yatarak tedavi, yoğun bakım ünitesi, doktor takibi, hemşire takibi, aşı, laboratuvar testleri ve kuvöz masrafları yer alır. Özel sağlık sigortası ürünlerinden biri olan bebek sağlık sigortası poliçesinde yer alan teminatlar sigorta şirketine bağlı olarak değişebileceğinden, doğum öncesinde detaylı araştırma yapılması öneriliyor. Yenidoğan sağlık sigortası için bekleme süresi yoktur ve hemen kullanılmaya başlanabilir. Diğer yandan bebeğiniz hastaneden çıkmış olsa bile işitme testi, kalça ultrasonu ve fenilketonüri testi gibi rutin işlemler sigorta şirketi tarafından karşılanır.

Bebek Sağlık Sigortası Avantajları Nelerdir?

Bebek sağlık sigortasının yaptırılması birçok avantajı da beraberinde getirmekle beraber tüm işlemler sigorta şirketi tarafından karşılandığı için maddi anlamda fayda sağlamaktadır.
Bebek sağlık sigortası sayesinde yeni doğmuş olan bebeğinizin sağlığı ile alakalı yapılacak işlemlerde özel hastanelerden ücretsiz şekilde hizmet alabilirsiniz. Acil durumlarda da geçerli olan bebek sağlık sigortası tedavi masraflarının bütçenizi zorlamasını engeller. Erken yaşlarda bebek sağlık sigortası yaptırarak çocuğunuz için ömür boyu yenileme garantisinden faydalanabilirsiniz. Buna göre doğuştan gelen hastalıklar da dahil ilerleyen yaşlarda tüm masraflar özel sağlık sigortası tarafından karşılanır. Bebeğiniz doğduğu andan itibaren özel sağlık sigortasını kullanmaya başlayabilir. Hastane sonrası tedavi ve yatarak tedavi de dahil olmak üzere yurt dışı tedavi imkanlarından faydalanabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin