Bebek ve Çocuk Odası Dekorasyonu için 5 Fikir

Bir çocuğun odasının, hem oyun oynamak, hem de hayal gücünü harekete geçirmek açısından uygun şartlara sahip olması çok önemlidir. Ama aynı zamanda çocuğun kendisini güvende hissedebileceği huzurlu bir yer olmalıdır. Çocuğunuzun/bebeğinizin odasını dekore etme zamanı geldiğinde, uygulayabileceğiniz birkaç ipucunu bir araya getirdik. Sadece çocuk odasını pratik ve hoş bir görünüme kavuşturmakla kalmayan, aynı zamanda oynaması için davetkar ve eğlenceli hale getiren zekice fikirleri öğrenmek için yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz.

Depolama Çözümlerini Kullanın

Bir çocuk/bebek odasını dekore ederken, henüz planlama aşamasındayken çeşitli saklama seçeneklerini dekorasyona dahil ettiğinizden emin olun. Klasik bir gardırop ya da şifonyerin yanı sıra; sandık, raf, askı, bez çanta ve saklama kutularına da odada yer verebilirsiniz. Açık ve kapalı depolamayı karıştırarak, daha büyük oyuncakları görünür dekorasyon olarak kullanılabilir, küçük eşyaları kapalı ve pratik kutularda saklayabilirsiniz.

Gereksiz Süs Eşyaları Kullanmayın

Gereksiz, başka bir işlevi olmayan süs eşyaları kullanmak yerine, oyuncakları kullanabilirsiniz. Mesela neden duvara uyumlu bir renkte çocuk gitarı asarak odanın renk temasını vurgulamayasınız ki? Süs eşyaları yerine çocuğunuzun oynayabileceği ya da bebeğinizin dikkatini çekecek oyuncakları tercih etmek, akıllıca bir seçim olacaktır.

Renklendirmeye Dikkat Edin

Bu yazı ilginizi çekebilir

Renkler; hem oyunu teşvik edebilir, hem de sakinleştirici bir izlenim verebilir. Çocuğunuzun favorileri renklerinden birini seçmesine ve odasına dahil etmesine izin verin. Böylece odanın gerçekten kendisi için hazırlandığını hissedebilir. Ancak bu, o anda en sevdikleri renkse, tüm duvarları neon-turuncuya boyamak anlamına gelmez. Bunun yerine “60-30-10” renklendirme formülünü kullanın:

  • Odanın %60’ı bir temel renkten oluşmalıdır. Zemin, duvar veya mobilya gibi en geniş yüzeylerde kullanılan renktir.
  • %30 örneğin halı, perde, yatak örtüsü, lamba ve dolaplarda kullanabileceğiniz tamamlayıcı renkte olmalıdır.
  • %10 dekoratif renk olabilir. Burada çocuğunuzun en sevdiği rengi kullanabilir ve yastıklar, tablolar veya oyuncaklarda bu renkleri tercih edebilirsiniz. Bu şekilde, çocuğunuz büyüdükçe ve siz çocuk odasına yeni bir tarz getirmek istediğinizde, her şeyi değiştirmeniz kolaylaşır. 

Sürdürülebilir Çocuk Mobilyaları Kullanın

Yetişkinlerin aksine, çocukların zevkleri ve istekleri de an be an değişebiliyor. Bu yüzden uzun ömürlü, nötr temel mobilyalara sahip olmak iyidir. Aynı zamanda uzun süre bozulmadan dayanması da önemlidir. Dekorasyon için ahşap çocuk mobilyaları kullanırsanız o kadar uzun süre dayanacaktır ki, kardeşleri ve küçük kuzenler bile bu mobilyaları kullanabilir.

Zeminde Oyun Yüzeyi Oluşturun

Elbette mobilya alışverişi yapmak ve herhangi bir odayı dekore etmek eğlencelidir. Ancak evin veya dairenin geri kalanından farklı olarak, bir çocuk odasının bir şeye daha ihtiyacı vardır. Bu da yerde oynayabilecekleri “boş” bir yüzey gerektiğini gösterir. Bu nedenle zeminde serbestçe hareket edebilmeleri için özel bir alan yaratmanız önemlidir. Boş alan yaratırken çocukların üzerinde oynayabilecekleri oyun halılarından yardım alabilirsiniz. Aynı zamanda odanın bir bölümünü tamamen boş bırakıp, yere sevimli bir kilim yerleştirerek de bu duruma çözüm bulmanız mümkündür.

Bunları da beğenebilirsin