Bebeklere ve Çocuklara Sağlık Sigortası Yapılır Mı?

Aileler için önemli bir yere sahip olan çocuk sağlığı söz konusu olduğunda giderler yüksek olabilmektedir. Sağlık hizmetlerindeki artan maliyetler nedeniyle özellikle birden fazla çocuğu olan aileler nasıl bir yol izleyebileceklerini araştırıyor. Özel sağlık sigortaları birçok anlamda fayda sağlarken, özel hastanelerde sorunsuz şekilde tedavi olabilmeyi de sağlıyor. Bu noktada akla “bebeklere ve çocuklara sağlık sigortası yapılabilir mi?” sorusu geliyor.

Sağlık Sigortası Nedir?

Sağlık sigortası sigorta şirketleri tarafından sunulan sigorta ürünlerinden biridir. Özel sağlık sigortası ve tamamlayıcı sağlık sigortası ile en çok tercih edilen sigorta türlerindendir. Özel sağlık sigortası SGK’lı olmaksızın herkes tarafından kullanılabilirken, tamamlayıcı sağlık sigortası sadece SSK’lı çalışanlar ve aileleri için geçerlidir. Ayakta ve yatarak tedavi teminatı sayesinde muayene, tahlil, ameliyat, anestezi ya da röntgen gibi teşhis yöntemlerinden ücretsiz faydalanmanızı sağlayan sağlık sigortaları sağlığınızı güvence altına almanıza yardımcı oluyor.

Bebeklere Sağlık Sigortası Yapılır Mı?

Özellikle yeni doğan bebeklerin 1 yaşına kadar birçok sağlık kontrolünden geçmesi gerekmektedir. Bu nedenle ebeveynler bebeklere sağlık sigortası yapılıp yapılmadığını öğrenmek istiyor. Tamamlayıcı ya da özel sağlık sigortası kapsamında bebekler için sağlık sigortası yaptırmak mümkündür. Ancak bazı sigorta şirketleri ebeveyni sigortalamadan sadece bebeklere sigorta yapmak istemeyebilir. Bu nedenle ailedeki diğer üyeler için de poliçe satın alarak aile indiriminden faydalanabilirsiniz. Yine de bazı sigorta şirketleri sadece bebeklere özel sağlık sigortası yapmaktadır. Fiyatları araştırıp buna göre karar vermeniz daha doğru olacaktır.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Çocuklara Sağlık Sigortası Yapılır Mı?

Çocuğunuza sağlık sigortası yaptırmak istiyorsanız birkaç farklı seçenekten birini tercih edebilirsiniz. Eğer anne ve babanın mevcut bir sağlık sigortası varsa çocuğu bu sigortaya dahil etmek mümkündür. Ancak sağlık sigortası olmayan ebeveynler dilerlerse aile poliçesi satın alabilirler. Aile poliçeleri ailenin tüm üyelerini kapsar ve genellikle maddi açıdan tek tek poliçe yaptırmaktan daha avantajlıdır. Son seçenek ise sadece çocuğa sağlık sigortası yaptırmaktır ki bu durumda tercih edebileceğiniz sigorta şirketi önemli ölçüde azalacaktır. Çoğu sigorta şirketi 5 ya da 7 yaşın üzerindeki çocuklara sigorta yaparken, bazıları 2 yaşından sonra sağlık sigortası yapmaktadır.

Çocuk Sağlık Sigortası Teminatları

Bebeklere ve çocuklara yapılan sağlık sigortaları da yetişkinlerdeki gibi 2 ana teminata sahiptir. Ayakta tedavi teminatında tedavi süresi 24 saati geçmeyen işlemler karşılanır. Bu işlemler içinde muayene, tahlil, fizik tedavi, röntgen ya da ultrason gibi teşhis yöntemleri yer almaktadır.

Yatarak tedavi teminatı tedavi süresi 24 saati geçen sağlık durumlarında devreye girmektedir. Ameliyat gerektiren durumlarda giderler poliçe kapsamı ve limitleri dahilinde sigorta şirketi tarafından karşılanır. Diğer yandan yatarak tedavi teminatında hastane odası, ambulans hizmeti, anestezi ve ameliyat esnasında kullanılan tıbbi malzemeler de sağlık sigortası kapsamındadır.

Bunları da beğenebilirsin