Bireysel İhtiyaç Kredileri için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Bireysel ihtiyaç kredileri nakit ihtiyacını karşılamak için önemli olmakla beraber, toplu paraya ihtiyacı olan kişilerin aylık ödeme yöntemiyle maddi açıdan rahatlamasına yardımcı oluyor. Genellikle ihtiyaç kredisi ve tüketici kredisinin farklı olduğu düşünülse de, her iki kredi çeşidi de aynıdır. Ancak tüketici kredileri birden fazladır ve her biri için gereken belgeler hemen hemen aynı olsa da, kredi türüne göre farklı belgeler de istenmektedir. Yazımızda tüketici kredisi türlerine göre gerekli belgeleri açıklayacağız.

İhtiyaç Kredisi Türleri ve Gerekli Belgeler

İhtiyaç kredileri söz konusu olduğunda, bankaya herhangi bir teminat sunmanıza gerek yoktur. Acil nakit ihtiyacını karşılamak için tercih edilen bu kredi türleri; düğün, sağlık ya da tatil harcamaları için alınabilir.

Evlilik Kredisi: Düğün masrafları için tercih edebileceğiniz evlilik kredisi; her banka tarafından sunulmasa da, birçok banka yeni evlenecek çiftlerin acil nakit ihtiyacı için evlilik kredisi sunuyor. Bu krediye başvurmak için kredi notunuzun yüksek olması gerekmektedir. Gerekli belgeler ise, nüfus cüzdanı aslı/fotokopisi, gelir beyan belgesi, başvuran kişiye ait herhangi bir fatura aslı ve ikametgah belgesidir.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Eşya Kredisi: Mobilya, beyaz eşya ya da teknolojik ürünler için gerekli nakit ihtiyacını karşılamak için, eşya ya da diğer adıyla alışveriş kredisinden faydalanabilirsiniz. Bu kredi için gerekli evraklar arasında nüfus cüzdanı, ikamet belgesi, gelir belgesi ve 3 aya ait bir fatura örneği bulunuyor.

Eğitim Kredisi: Eğitim masraflarının karşılanması için tercih edebileceğiniz bu kredi türü için gerekli belgeler arasında nüfus cüzdanı fotokopisi, gelir belgesi, eğitim ücretini gösteren fatura ve eğitimin görüldüğü kurumdan alınacak kayıt belgesi bulunuyor.

Sağlık Kredisi: Özel hastanelerde tedavi olması gereken kişilerin sağlık masraflarını karşılamak için, sağlık kredisi başvurusunda bulunması gerekebiliyor. Bu gibi bir durumda; nüfus cüzdanı fotokopisi, ikamet belgesi, gelir belgesi ve 3 aya ait bir fatura örneği belgeleriyle krediye başvuru yapabilirsiniz.

İhtiyaç kredisi başvurusu için hemen hemen aynı belgeler istense de, bazı durumlarda ek belge talep edilebilir. Aynı zamanda istenen belgeler bankadan bankaya göre de değişmektedir. Dönem dönem yapılan kampanyalar sonucunda alabileceğiniz krediler de mevcuttur. Bu krediler arasında en çok talep göreni ise bayram kredisidir.

Bunları da beğenebilirsin