Birikimli Hayat Sigortası Ek Teminatı Nedir?

Hayat sigortası herhangi bir maluliyet ve vefat durumunda ailenizin maddi sorunlarının bir kısmını çözmesine yardımcı olur. Hayat sigortası ana teminatı vefat olmakla beraber farklı hayat sigortası türleriyle ek teminatlardan faydalanmak mümkündür. Poliçeye bağlı olarak belirli miktardaki ödemelerle hem kendinizi hem de ailenizi güvence altına alabilirsiniz. Hayat sigortası türlerinden olan birikimli hayat sigortası da çoğu kişi tarafından sunduğu avantajlar dolayısı ile sıklıkla tercih edilir.

Birikimli Hayat Sigortası Nedir?

Birikimli hayat sigortası temel anlamıyla sigortalı kişinin maluliyet durumunda ek harcamalarının karşılanmasına yardımcı olmakla beraber hem kendisinin hem de ailesinin yaşam standartlarının güvence altına alınmasını sağlar. Vefat durumunda ise ailesinin maddi durumunun korunmasına yardımcı olur. Ancak diğer hayat sigortalarından farklı olarak birikimli hayat sigortasında poliçe süresince sigortalı kişinin başına herhangi bir durum gelmezse biriken prim geri iade edilir.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Kimler Faydalanabilir?

Birikimli hayat sigortası söz konusu olduğunda 15 ile 65 yaş arasındaki kişiler bu plandan yararlanabilir. Ancak ödenecek olan prim tutarı yaşa, cinsiyete ve sigorta yaptırılan şirkete göre değişiklik gösterir. Birikimli hayat sigortası 5 yıl ile 20 yıl arasında yapılabilir. Diğer yandan sigorta süresi ve yaşınızın toplamı 70’i geçmemelidir. Bu durumda 55 yaşında birikimli hayat sigortası yaptırmak isteyen bir kişi en fazla 15 yıl süre ile sigortalanabilir. Buna göre birikim tutarı da yaştan etkilenmektedir. Daha erken yaşta yapılan birikimli hayat sigortası poliçesi ile uzun vadede daha fazla birikime ulaşmak mümkündür.

Nasıl Avantajları Var?

Birikimli hayat sigortasının en büyük avantajı sigortalı kişinin vefatı ya da maluliyeti söz konusu olmadığında ödediği primleri toplu halde geri alabilmesidir. Böylelikle hem hayat sigortasıyla herhangi bir durum olması durumunda kendinizi ve ailenizi korumuş olursunuz hem de poliçede söz edilen durumların yaşanmaması sonucunda ödediğiniz poliçe ücretleri toplu olarak elinizde bulunur.
Birikimli hayat sigortasında ödediğiniz primleri belirli tutarları aşmamak kaydıyla vergiden düşmeniz de mümkündür. Vergi ödeme yükümlülüğü bulunan vatandaşlar için bu durum tasarruf yapmaya yardımcı olur.

Bunları da beğenebilirsin