Burçların Finansal Özellikleri ve Yatırımları

Para hayatımızın önemli bir parçasıdır. Rahat bir hayat umuduyla yaşam tarzımızı, harcamalarımızı ve tasarruflarımızı yöneten önemli bir değişken olarak hareket eder. Finansal durumunuzu verimli bir şekilde yönetmek, geleceğiniz için gereklidir. Finansal alışkanlıklarınız karar verme gücünüzü belirler. Alışkanlıklarımız, tam olarak ne düşündüğümüz, ne istediğimiz ve ne yaptığımız gibi konularda, astroloji aracıyla kişiliğimiz analiz edilerek değerlendirmeler yapılabilir. Aşağıda burcunuza göre finansal özelliklerinizi listeledik:

Koç Burcu

Koçlar finansal rutinleri konusunda çok katıdırlar. Çok çalışmaya ve birikimlerini güvenli bir şekilde yönetmeye inanırlar, bu da onlara fayda sağlar. Yalnızca kendi başlarına kazanmaya inandıkları için yatırım fonlarına veya planlarına katılmaya inanmazlar.

Boğa Burcu

Kendilerine olan saygılarını son derece önemseyen yumuşak kalpli insanlardır. Birikimlerini küçük vadeli yatırımlara yatırmaya çalışırlar, yatırımlarını basit düzeyde tutarlar. Mali durumlarında sorun yaşamaları halinde zor da olsa başkalarının yardımını alırlar.

İkizler Burcu

Onlar hayatta mümkün olan her şekilde büyümeyi önemseyen diplomatik insanlardır. Yakın gelecekte para sıkıntısı olmaması için, tüm alanlara para yatırmanın yollarını ararlar. Ayrıca herhangi bir sebep göstermeden kendilerini başkalarıyla finansal olarak karşılaştırmaya yatkındırlar.

Yengeç Burcu

Yengeçler en çok maddi durumlarını önemserler ve saygı duyarlar. Başkalarından finansal faydalar ararlar ve insanlardan nasıl başarılı ve zengin olunacağına dair bilgi toplamaya devam ederler. Başkalarının fikirlerine çok önem verirler, bu yüzden çoğunlukla başkalarının tavsiyelerine göre hareket ederler.

Aslan Burcu

Cesurdurlar ve her türlü işte inisiyatif alırlar. Esneklikleri çok avantajlı bir özelliktir; ancak egoları sorun yaratabilir. Büyük ölçüde sektörde isim yapmaya önem verdiklerinden, finans söz konusu olduğunda kestirme yollardan gitmek istemezler.

Başak Burcu

Bu yazı ilginizi çekebilir

Permakültür Nedir? 

Kişisel gelişimlerini diğerlerinden daha fazla önemserler. Daha fazla kazanabilmeleri için, çalıştıkları yerde lider olmayı hedeflerler. Birikimlerini gayrimenkule, yatırım fonu hisselerine koyarlar. Bu burcun insanları, piyasayı kendi başlarına keşfetmek ve doğal olarak para kazanmak isterler.

Terazi Burcu

Lüks eşyalara ve yaşam tarzına para harcamayı severler. Geriye ne kalacağını düşünmeden, paralarını uzun vadeli yatırım planlarına yatırmayı tercih ederler. Hisse senedi piyasası politikalarına inanmazlar çünkü her şeyi daha ziyade kendileri yapmayı severler.

Akrep Burcu

Kendi akılları ve kazanma potansiyelleri tarafından yönetilirler. Kendi portföylerini oluşturmayı kolaylaştıran pazar araştırması konusunda çok verimlidirler.

Yay Burcu

Çok fazla yatırım yapmayı sevmiyorlar, bunun yerine bankalardaki birikimlerini koruyorlar. Sevdikleri için birikimlerini güvence altına almak konusunda çok titizler. 

Oğlak Burcu

Pazar hakkında sağlam bir bilgiye sahipler ve daha çok ekip oluşturma ve araştırma çalışmalarıyla ilgilenirler. Bazen verimlilik veya enerji eksikliğinden dolayı, doğru zamanda doğru yere yatırım yapma isteklerini yerine getiremezler. Ama aynı zamanda oldukça akıllıca dövize yatırım yapmayı tercih ederler.

Kova Burcu

Potansiyel olarak iyi pazar araştırmacıları oldukları için, finansal kararlar vermede çok iyidirler. Yatırım fonlarına yatırım yaparlar, ancak paralarını kaybetmekten korktukları için bunu sadece belirli bir limite kadar gerçekleştirirler. Bu nedenle yatırımlarını sınırlandırmakta ve dövize yatırım yapmayı tercih etmektedirler.

Balık Burcu

Balıklar çok iyi öğretmenler ve takım liderleridir. Doğru yatırımları yapma konusundaki kararlarında duyarlı ve merhametlidirler. Hisse senedi piyasalarına yatırım yapmanın aşırı yükünü taşımaktan hoşlanmazlar, daha ziyade muhafazakardırlar ve paralarını bankada güvenli bir şekilde tutmayı severler.

Bunları da beğenebilirsin