Burçların Potansiyel Hastalıkları ve Sağlık Problemleri Nelerdir?

Kendinizi burcunuza göre tanımlama eğilimindeyseniz, potansiyel sağlık riskleriniz hakkında bilgi sahibi olmak için burcunuzu inceleyebilirsiniz. Elbette ki bir kişinin doğum tarihine bağlı olarak herhangi bir sağlık durumu için teşhis veya tahmin yapılamaz. Burcunuzun fiziksel ve zihinsel sağlıkla ilişkisini keşfetmek, gelecekte gerçekleşebilecek sağlık sorunlarına yatkınlığınız açısından size fikir verebilir.

Koç Burcu

Koçlar; baş, beyin ve yüzle ilişkilidir. Enerjik olarak üçüncü göz, taç çakrası ve Mars tarafından yönetiliyor. Koçlar, baş ağrısına, migrene ve felçlere yol açabilecek zihinsel strese sahip olabilmektedir. Aynı zamanda koçlar üstlendikleri stres nedeniyle saç dökülmesi sorunları da yaşayabilir.

Boğa Burcu

Boğalar; boyun, kulak ve boğaz bölgesi ile ilişkilidir. Boğaz çakramız, tiroit bezi ile ilgili herhangi bir sağlık sorunundan sorumludur. Bu nedenle bir Boğa, soğuk algınlığı, boğaz ağrısı ve kulak ağrısı gibi sağlık sorunlarına sahip olabilir. Tiroid ile ilişkisi olduğu için bir Boğa burcu aniden kilo alıp verme potansiyeline de sahiptir.

İkizler Burcu

İkizler, akciğerler, omuzlar, kollar ve ellerle ilişkilidir. Bu nedenle İkizler, solunum güçlükleri yaşayabilir, bağışıklık güçlükleri nedeniyle ateş ve sinir sistemleri de etkilenerek kaygıya neden olabilir.

Yengeç Burcu

Yengeçler; göğüsler ve midemizle ilişkilidir. Son derece duygusal olan Yengeç, depresyona daha yatkın olabilir ve böyle hissettiklerinde yemeğe yönelebilir ve bu da sindirim bozukluklarına neden olur. 

Aslan Burcu

Aslan burcu; kalp, sırt, omurga ve kan ile ilişkilidir. Aslanlar kalp problemleri yaşamaya meyillidir. Kalp çarpıntısı sorunlarına neden olabileceğinden, ateş elementlerini kontrol altında tutmaları da önemlidir.

Başak Burcu

Bu yazı ilginizi çekebilir

Permakültür Nedir? 

Merkür tarafından yönetilen Başaklar, karnımız ve bağırsaklarımızla ilişkilidir. Başaklar zaman zaman sindirim sistemi ve yeme alışkanlıkları ile ilgili zorluklar yaşayabilir. Bu nedenle Başak’ın sağlıklı beslenmesi çok önemli olsa da, bunda takıntılı değil dengeli olmak çok önemlidir.

Terazi Burcu

Terazi burcu; böbrekler, adrenal bezler ve cildimizle ilişkilidir. Terazilerin hassas bir cildi olabilir ve nemlendirmek onlar için önemlidir. Terazi’nin iyi bir beslenme düzenine ihtiyacı vardır, çünkü sadece beslenmeleri nedeniyle değil, kararsızlıkları nedeniyle de mide sorunları yaşayabilirler ve bu da solar pleksus çakralarında bir dengesizlik yaratır.

Akrep Burcu

Akrepler; mesane, rektum, cinsel organlar, yumurtalıklar ve testislerle ilişkilidir. Bir Akrep, dikkatli olmazsa, cinsel yolla bulaşan hastalıklara eğilimli olabilir. Mesane enfeksiyonları, İYE ve PKOS gibi zorluklar kadın Akreplerde bulunabilir.

Yay Burcu

Yaylar; kalçalarımız, uyluklarımız, siyatik sinirlerimiz ve görmemizle ilişkilidir. Yay, gözlerle ilgili zorluklar yaşayabilir ve aynı şekilde uygun bir tedavi görmeleri önemlidir. Diğer yandan görme bozukluğu da onları kazalara yatkın hale getirebilir.

Oğlak Burcu

Oğlaklar; kemikler, dizler, dişler, cilt ve eklemlerle ilişkilidir. Oğlaklar kemiklerin kırılması ile alakalı sağlık sorunları yaşamaya eğilimli olabilir. Eğer sporla ilgililerse, kemik kırılmasına neden olabilecek herhangi bir aktivite yaparken dikkatli olmalıdırlar.

Kova Burcu

Kovalar; alt bacaklar, ayak bilekleri ve kan dolaşımı ile ilişkilidir. Bir Kova, varis gibi sorunlar yaşayabildiğinden ara sıra bacaklarına iyi bir masaj yapmalıdır. Bir Kova, birçok yönden onlara yardımcı olacağı için ayak akupunktur masajı yapmalıdır.

Balık Burcu

Balıklar; sinir sistemimiz, ayaklarımız ve talamusumuzla ilişkilidir. Endişeli bir yaşam, Balıkların bağışıklık sistemlerinde zorluklara neden olabilir. Bu nedenle, Balıkların nefes çalışması yapması önemlidir, çünkü bu onların bağışıklık sistemlerini geliştirmelerine de yardımcı olur. 

Bunları da beğenebilirsin