Burçların Sevdiği Yemekler: Hangi Burç Hangi Yemeği Sever?

Yemek, hayatta kalmak için bir araçtan çok daha fazlasıdır. Tat almanın beş insan duyusunun en güçlülerinden biri olmasının nedeni, dünya ile bir olmamızı sağlamasıdır. Ağzınızda bir tat patlaması hissettiğinizde, doğal dünyanın nasıl bu kadar eşsiz ve unutulmaz bir lezzet yaratabildiğini merak ediyorsunuz. Bu nedenle, her burcun bir yiyecek veya mutfakla ilişkilendirilmesi şaşırtıcı değildir. Yemeklerinizin tadını çıkarırken, astrolojinin size doğru yön verebileceğini görünce şaşırabilirsiniz. Ay burcunuz, Merkür burcunuz ve Venüs burcunuz yemek zevkinizle doğrudan ilişkili olmakla kalmaz, aynı zamanda beğeneceğiniz tat ve doku türlerini tanımlamanızı da sağlar. İşte her bir burcun sevdiği yemekleri yazımıza bulabilirsiniz:

Koç

Bir Koç burcunun canlı kişiliğini yansıtacak en lezzetli yemek, aynı onun gibi canlı ve renkli şiş kebaptır. Et ve sebzenin lezzetli uyumu, Koç burcunun maceracı ruhu için sınırsız olanaklara sahiptir. Aynı zamanda Koç burcu her zaman farklı mezeler denemeyi sever ve her bir yemek içindeki farklı tatları ayırabilme becerisine sahiptir. 

Boğa

Boğa burcuna mensup kişiler, zevk ve aşk gezegeni Venüs tarafından yönetilir; bu da rafine bir damak tadına sahip oldukları anlamına gelir. Boğalar, hayal gücünü harekete geçiren ince tatları sever. Akdeniz mutfağının yanı sıra, İran mutfağında da sunulan pek çok yemekte yer alan fıstık, safran ve gül gibi tatlar tam da Boğalara göredir. Diğer yandan Boğa burcu için ezilmiş, kızartılmış ya da fırınlanmış fark etmeksizin hiçbir şey patates kadar lezzetli olamaz. Üstelik güzelce pişirilmiş ve baharatlanmış patatesin yanında bir Boğa için en vazgeçilmez yemek biftek olacaktır. Elbette bifteğin mükemmel sıcaklığa ve pişme seviyesine ulaşmasını beklemek, sabırlı Boğa burcu için emek vermeye değecektir.

İkizler

İkizler burcunun aklında çok şey ve gidilecek çok yer var ama her zaman güvenebileceği bir yemek türü vardır: Meksika yemeği. Bir tacoyu iki lokmada yemenin rahatlığını ve zevkini sever. Meksika tarzı bir yemeği paylaşmanın getirdiği canlı atmosferden keyif alır. Ayrıca eklenen baharatlar ve beklenmedik tatlar, yemek yemeyi her zaman heyecan verici bir deneyimi haline getirir. 

Yengeç

Bir dizi renk ve aromatik tatla dolup taşan bir su burcu olan Yengeç, doğal olarak yemek dahil her şeyin ardındaki daha derin anlamları merak eder. Kıtır hamur işlerinden ızgara kuzu eti ve tütsülenmiş tavuğa kadar her yemek, onlara bir hikaye anlatır. Yengeçler, çarpıcı tatlara sahip ve hepsi ev yapımı doyurucu yemeklere çekilir!

Aslan

Aslan burcunun hayattaki en güzel şeylerden her zaman zevk aldığı bir sır değil ve konu yemek olduğunda, bu bir istisna değil. Akdeniz yemekleri, Aslan burcunun eviyle ve çevrelerindeki dünyayla olan bağını her zaman güçlendirmiştir. Her zaman güneşle bir bağlantısı olduğu için, taze yetiştirilmiş ve güneşte kurutulmuş her şeyi severler. Doyurucu ev yapımı yemeklerin hayranısınız, bu yüzden duyuları canlandıran Akdeniz yemeklerini seviyorsunuz. Diğer yandan Aslan burcu et yemeklerine de aşırı düşkün olduğundan, döner ve mantıya asla hayır diyemez.

Başak

Bu yazı ilginizi çekebilir

Hiçbir şey sizi güne güçlü başlamak kadar mutlu edemez, bu yüzden Başaklar kahvaltıya bu kadar düşkündür. Aynı zamanda kutlamaları seven bir yapıları vardır. Bu nedenle en çok doyurucu yiyecekler yiyerek kendilerini tok hissederler ve bundan keyif alırlar. Başak burcu için lezzetli burgerler, sosisli sandviçler, krepler ve taze pişirilmiş her şey mutluluk anlamına gelir.

Terazi

Bir iş zekasına ve yaptığı her şeyde başarılı olma ihtiyacına sahip olan Teraziler, hayatın zevklerinden keyif almayı iyi bilir. Bir hava burcu olarak, tazelenmiş hissetmeyi severler. Özellikle sebze yemekleri onları her zaman mutlu ve zinde hissettirir. Aynı zamanda tatlı takıntıları vardır çünkü yemek midelerini doyurabilir ama tatlılar ruhlarını tatmin etmek için mutlaka olmalıdır. Terazilere göre tatlı, tadı güzel olan ama aynı zamanda güzel görünen bir şeyden daha fazlasıdır. 

Akrep

Akrepler yemeklerinde her zaman biraz sıcaklık ve gizem isterler. Bu nedenle Mars tarafından yönetilen akrep burcu için, biraz acı sos her yemeği mükemmel hale getirebilir. Enerji dolu bir yapıya sahip olan Akrepler, taze yapılmış ekmek ve lezzetli kırmızı şaraba eşlik edecek peynir tabağı ile çok mutlu olabilirler.

Yay

Yaylar rengarenk yaşamayı severler ve sürekli yeni şeyler denemeyi ve hayatın sunduğu şeylerden en iyi şekilde yararlanmayı severler. Ancak yine de hiçbir şey karınlarını anne yemekleriyle dolu bir tabaktan daha hızlı doyuramaz. Tereyağlı yemekler, karbonhidrat ağırlıklı seçenekler çok cazip gelir, fritözden yeni çıkmış altın rengi ve çıtır çıtır patates kızartması düşüncesi şimdiden ağzınızı sulandırıyor.

Oğlak

Oğlaklar, detoksifiye edici olduğu kadar doyurucu yemekleri severler. Bu nedenle Çin veya Kore yemekleri pekala en sevdiğiniz mutfaklar olabilir. Susam yağının tanıdık aroması ile tatlı-ekşi tavuğun tat patlaması, her zaman size farklı bir haz verir. Diğer yandan oğlak burcunun kendini en güvende hissettiği yer mutfaktır. Aile hayatını ve yaşamda geleneksel bir tempo tutmayı severler. Bu nedenle ekşisiyle tatlısıyla tam bir lezzet şöleni olan zeytinyağlı sarma, onların vazgeçilmezidir.

Kova

Yemek yemenin en sevdiğiniz yanı, arkadaşlarınız ve aileniz arasında yemek yemektir. Sizin için mesele yemekten çok birlikte yemek yediğiniz insanlarla ilgili. İtalyan yemekleri size her zaman mutlu yemek masası sohbetlerini hatırlatır. Ayrıca herkesin ihtiyaç duyabileceğinden daha fazla yemek yapma felsefesini de seviyorsunuz. Konu en sevdiğiniz mutfağa gelince, ev yapımı her şeyi seviyor olsanız da sizi dumanı üzerinde bol malzemeli bir pizzadan daha çok mutlu edecek bir yemek yoktur.

Balık

Balıklar, her zaman çok naif ve düşünceli bireylerdir. Bu yüzden tıpkı onlar gibi yumuşacık, ağızda eriyen ve yoğun tatlar sunan lezzetli bir dondurma en sevdikleri atıştırmalıktır. Baharatlı yiyeceklerin ağızda bıraktığı tada da bayılırlar. Su grubu burçlar arasında yer alan Balıklar, denizden gelen her şeyi severler ve doğanın sunduğu egzotik meyveler olmazsa olmazlarıdır.

Bunları da beğenebilirsin