Devlet Kredileri Başvuruları ve Süreci

Salgın hastalık sürecinde devlet tarafından vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaları için başlatılan destek kredisi paketi sayesinde, konut, taşıt, ihtiyaç ya da tatil kredisi çekmek mümkün oluyor. Devlet bankası olan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından verilen devlet kredileri vatandaşların ihtiyaçlarını desteklemek için düşük faiz oranları sunuyor. Kredi için uygun şartlara sahip olan tüketiciler kısa sürede ihtiyaç duydukları nakit desteğe ulaşabiliyor. Haziran ayı başında duyurulan devlet kredileri sadece kamu bankalarından sağlanabiliyor. Hemen hemen aynı faiz oranlarıyla vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan devlet bankaları, farklı ödeme planları sunduklarından vatandaşların araştırma yapmaları öneriliyor.

Devlet Kredileri Hangileri?

Devlet kredileri söz konusu olduğunda vatandaşlar; taşıt kredisi, konut kredisi, sosyal hayat destek kredisi ve tatil destek kredisi alabiliyor. 5 haziran itibari ile başlayan kredi destek paketi kapsamında düşük faiz oranlarıyla ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. 3 devlet bankasının sunmuş olduğu faiz oranları birbirine yakın olsa da başvuru esnasında detaylı bilgi almanız yararlı olacaktır. Aynı zamanda devlet kredilerinde taksit ödemeleri belirli bir süre sonra başladığından, pandemi sürecinde daha rahat hareket edebilirsiniz.
Devlet tarafından açıklanan ilk kredi paketi olan 10.000 TL’ye kadar çekilebilen ihtiyaç kredisi, 6 ay ödemesiz şekilde kullanılabiliyor. 6 ayın sonrasında vatandaşlar düşük faiz oranıyla faydalandığı kredinin taksitlerini 36 aya kadar vadeli şekilde ödeyebiliyor.

Devlet destekli sıfır ya da ikinci el konut kredilerinde düşük faiz oranının yanı sıra 12 aya kadar ödemesiz paket sunuluyor. Aynı zamanda vatandaşlar 15 yıla kadar vadeyle ev sahibi olabiliyor.
Taşıt kredilerinde yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan alınan sıfır taşıtlarda 0,49 ile 0,69 arasındaki faiz oranlarından yararlanabileceğiniz gibi 7 yaşına kadar olan ikinci el araçlar için de 150 bin TL’ye kadar kredi kullanabilirsiniz.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Sosyal hayatı destek paketinde yer alan kredilerden olan “firma katkı paylı tüketici kredisi” yerli üretim yapan firmalar tarafından da kullanılabiliyor ve maksimum 30.000 TL tutarında kredi veriliyor.

Devlet Kredilerine Nasıl Başvuru Yapılabilir?

Devlet kredileri için tüm başvurular bu süreçte bankalarda yoğunluk olmaması ve vatandaşların kalabalık bir ortamda bulunmasını engellemek için online olarak yapılıyor. Krediyi almak istediğiniz bankanın internet sitesine giriş yaparak kolayca başvuru yapabilir ve sonrasında sonuç için bekleyebilirsiniz. Online başvuru sırasında kişisel bilgilerinizi girmeniz yeterli oluyor. Ancak bankadan bankaya değişmek üzere ek bilgiler de istenebiliyor. Kredi başvurusu esnasında hangi paketten yararlanmak istediğinizi de belirtmeniz isteniyor.

Devlet Kredilerine Başvuru ve Değerlendirme Süreci

Online ortamda alınan başvuruların değerlendirme süreci yoğun bir katılım olduğundan biraz gecikse de sms ile bilgilendirme sağlanıyor. Diğer yandan eğer kredi için başvurduğunuz bankada bir hesabınız mevcutsa bankanın mobil uygulaması üzerinden de başvurunun durumuna dair bilgi alabilirsiniz. Devlet kredisi başvurularının değerlendirme sürecinde açık takip kaydı bulunan ve karşılıksız çeki olan kişilere olumsuz yanıt gelmesi mümkündür. Banka borçlarını daha önce düzenli ödemiş olan tüm çalışan ve emekli vatandaşlar kolaylıkla devlet kredisinden düşük faizlerle yararlanabiliyor.

Bunları da beğenebilirsin