e-Devlet Kullanarak Yapabileceğiniz Bankacılık İşlemleri

e-Devlet sistemi sayesinde birçok işi online olarak halletmek mümkündür. İkametgah işlemlerinden devlet kurumlarındaki açık iş pozisyonlarına, emeklilik işlemlerinden tapu işlemlerine kadar birçok durumda herhangi bir resmi kuruma gitmeden işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. TC vatandaşları için çok pratik bir uygulama olan e-Devlet ile bazı bankacılık işlemlerini yapmak da mümkündür. Yazımızda bu işlemlere dair detaylı bilgilendirme yapacağız.

e-Devlet İnternet Bankacılığı Girişi

e-Devlet sistemine üye olmak için PTT’lerden kişiye özel şifre alımı artık tek seçenek değil. İnternet bankacılığı girişi kullanarak da e-Devlet sistemine herhangi bir şifre almadan da giriş yapabilirsiniz. Bu giriş seçeneğini kullanmak için öncelikle sistemin giriş ekranında karşınıza çıkan seçenekler arasındaki “internet bankacılığı” bölümüne tıklamanız gerekmektedir. Ardından kullandığınız bankanın logosu üzerine tıklamanız ve açılan yeni sayfada internet bankacılığı giriş detaylarını doldurmanız yeterlidir. Sonrasında internet bankacılığı müşteri no ve şifre ile giriş yaptığınızda sistem sizi e-Devlet ana sayfasına aktaracaktır.

Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Sorgulama

e-Devlet sisteminde bulunan bu sorgulama işlemi sayesinde vatandaşların hangi bankalarda mevduat ve katılım fonu hesabı bulunduğunu görmesi mümkündür. Bu sorgulamayı yapmak için e-Devlet sistemine giriş yapmanız ve ardından arama kısmına “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak çıkan ekrandaki ilgili alanları tıklamanız yeterlidir.

Döviz Kuru Güncel Durum

Bu yazı ilginizi çekebilir

e-Devlet üzerinden güncel döviz kurlarının incelenmesi de mümkündür. Sürekli değişken halde olan döviz kurları için en doğru değerlere ulaşmak istiyorsanız e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama kısmına “Günlük Döviz Kurları” yazmanız yeterli olacaktır.

SGK/4A Banka ve Adres Değişikliği

Emekli bireylerin her 3 yılda bir bankalarını değiştirme hakları vardır. Yeni bankaya geçmek isteyen kişiler promosyon avantajlarından faydalanabilir. Bunun için gereken adres ve banka değiştirme işlemleri de e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Sisteme giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “4A Banka ve Adres Değişikliği” yazarak karşınıza gelen ekranda hangi bankaya geçmek istediğinizi seçerek işlemi tamamlayabilirsiniz.

Kredi Notu Öğrenme

e-Devlet üzerinden yasal takipte olan herhangi bir krediniz olup olmadığını ya da güncel borç bilgilerinizi kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Bankalar için önemli olan bu faktörleri inceleyerek kredi onayı alıp alamayacağınızı değerlendirebilir ya da geçmiş dönem borçlarınızı görüntüleyerek kredi notunuzu yükseltmenin yollarını düşünebilirsiniz.

e-Devlet üzerinden kredi notu bilgilerine ulaşmak için arama kısmına “Risk Merkezi Raporu Başvurusu” yazmanız, ardından gelen ekranda ise “Kredi Limit ve Borç Bilgileri Raporu” ibaresine tıklayarak başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvuru yaptıktan sonra talebiniz alınacak ve rapor hazır olduğunda cep telefonunuza bir SMS gelecektir. Gelen SMS’de bulunan şifre ile raporu görüntüleyebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin