Eğitim Sigortası Nedir? Neden Tercih Edilir?

Her ebeveyn çocuğunun eğitim hayatının planladığı gibi devam etmesini ister ve bunu güvence altına almak için hangi seçenekleri olduğunu araştırır. Eğitim sigortası ile çocuğunuzun eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayabilirsiniz.

Eğitim Sigortası Nedir?

Eğitim sigortası vefat etmeniz ya da bir kaza sonucunda oluşan maluliyet durumunda çocuğunuzun eğitiminin yarım kalmasını engeller. Çocuğunuzun eğitimi için bir güvence planı olarak da düşünebileceğiniz eğitim sigortası ile belirlenen süre boyunca çocuğunuzun eğitim masrafları karşılanır ve maddi sorun yaşanmasının önüne geçilir. Eğitim sigortasından 18-70 yaş arasındaki ebeveynler veya çocuğun eğitim masraflarını üstlenen kişiler yararlanabilir.
Eğitim sigortası söz konusu olduğunda sigorta süresi vefat teminatı seçilirse 80’i, vefat ve maluliyet teminatı seçilirse 65’i geçemez. Sigorta prim hesaplaması ise kişinin yaşına ve cinsiyetine bağlı olarak değişmektedir. En az 5 yıl, en fazla 20 yıl süre ile sigorta poliçesi yapılabilir.

Teminat Kapsamında Neler Vardır?

Bu yazı ilginizi çekebilir

Eğitim sigortası teminatlarının seçimi kişiye göre değişmektedir. Eğer sadece yaşam kaybı teminatını seçerseniz, eğitim sigortası sadece vefat etmeniz durumunda kapsama girecektir. Diğer yandan kritik hastalık teminatı ya da kalıcı sakatlık teminatlarını tercih ederek bu gibi bir durumlar oluştuğunda eğitim sigortasının kapsamına girmesini sağlayabilirsiniz.

Neden Tercih Edilmelidir?

Eğitim sigortası tüm eğitim seviyeleri için geçerli olmakla beraber sadece ebeveynler tarafından yaptırılması gerekmiyor. Teyze, dayı ya da dede gibi yakınları çocuğu lehtar göstererek onun için eğitim sigortası yaptırabilir. Eğitim sigortasının tercih edilmesinin en önemli nedenleri arasında eğitim durumunun devam etmesi bulunur. Ölüm ya da maluliyet durumunda maddi sorunların yaşanmaması adına yaptırılan eğitim sigortası ile çocuğun eğitimine kaldığı yerden devam etmesi sağlanır.

Avantajları Nelerdir?

Eğitim sigortasının en büyük avantajı seçtiğiniz teminata bağlı olarak kaza geçirip sakat kalmanız gibi maluliyet durumlarında da geçerli olmasıdır. Böylelikle bu gibi sorunlar karşısında yükümlü olduğunuz çocuğun eğitim masrafları karşılanır. Eğitim sigortasının bir diğer avantajı ise ödediğiniz sigorta primlerini belirtilen oranda gelir vergisi matrahından düşebilmenizdir. Böylelikle %15’e varan vergi indiriminden yararlanarak tasarruf yapabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin