Erasmus İçin Sağlık Sigortası Nedir?

Yurt dışında eğitim almak isteyen öğrenciler için sıradışı ve eğlenceli bir yol olan Erasmus Değişim Programı ile, daha uygun fiyatlarla başka ülkelerde okula devam etmek mümkündür. Her yıl yurt dışında eğitimine devam etme hayali ile Erasmus sınavlarına giren öğrenciler arasından başarılı olanlar, belirli bir süre dahilinde tercih edilen ülkelere gönderilir ve eğitimlerinin bir kısmı bu ülkede tamamlanır. Ancak 2015 yılı itibariyle Erasmus programına katılmak isteyen öğrencilerin sağlık sigortası yaptırma şartı getirilmiştir. Peki, sağlık sigortası nedir ve nasıl yapılır?

Erasmus İçin Sağlık Sigortası Detayları

Erasmus programına katılacak olan öğrencilerden yaptırılması istenen sağlık sigortası aslında bir çeşit seyahat sağlık sigortasıdır ve gidecekleri ülkede sağlık güvencesi altında olmaları sağlanır. Erasmus ile öğrenciler dünyanın dört bir yanındaki farklı ülkelere gidebildiğinden sağlıkla alakalı bir sorun yaşadıklarında ekstra çaba harcamamaları için sağlık sigortası zorunlu kılınmıştır. Seyahat sağlık sigortası ile öğrencinin eğitim süresi boyunca sağlık harcamaları güvence altına alınmış olur. Erasmus için yapılan sağlık sigortası öğrencinin eğitim alacağı ülkeye girdiği anda başlar ve ülkesine geri döndüğünde biter.

Erasmus Seyahat Sağlık Sigortası Nasıl Yapılır?

Bu yazı ilginizi çekebilir

Erasmus programına katılmış olan öğrencilerin gidecekleri ülkenin SGK ile anlaşması olması mümkündür. SGK ile anlaşmalı olan ülkelerde eğitimine devam edecek olan öğrencilerin ebeveynlerinin Türkiye’de çalışıyor olması herhangi bir kesinti olmadan eğitim alacakları süre boyunca sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlar.

Erasmus ile gideceği ülkenin SGK ile anlaşmalı olmaması durumunda öğrencilerin özel seyahat sağlık sigortası yaptırması gereklidir. Erasmus sağlık sigortası yaptırırken, poliçenin öğrencinin eğitim için ülkede kalacağı süreyi kapsaması şarttır. Aynı zamanda yapılan sağlık sigortasının bir örneğinin de Erasmus ofisine teslim edilmesi lazımdır.

Erasmus İçin Sağlık Sigortası Teminatı

Erasmus programıyla yurt dışına çıkacak olan öğrencilerin sağlık sigortası teminatlarını öğrenmeleri yararlarına olacaktır. Sağlık sigortasının ana teminatları arasında tıbbi tedavi, ilaç temini, refakatçi giderleri ve tıbbi nakil gibi birçok hizmet bulunmaktadır. Ancak her hastanede geçerli olmayan seyahat sağlık sigortasını yaptırırken öğrencinin ikamet ettiği adres yakınlarında olan hastaneler göz önüne alınmalıdır. Bu sayede ekstra çaba harcamadan olası bir sağlık sorunu olması durumda ihtiyaçları kolaylıkla karşılanabilir.

Bunları da beğenebilirsin