Erasmus için Seyahat Sağlık Sigortası Fiyatları Nelerdir?

Farklı ülkeleri görmek ve yeni heyecanlar yaşamak, her insanın deneyimlemek istediği keşiflerden biridir. Seyahate çıkarken yapılan hazırlıklar daha gitmeden heyecanlanmaya neden olurken, halledilmesi gereken bazı işlemlerin de bu süre zarfında yapılması gerekmektedir. Seyahate çıkacak olan kişilerin çoğu seyahat sağlık sigortası hakkında fazla bilgi sahibi olmazken, Erasmus Değişim Programı ile farklı ülkelere gidecek olan öğrenciler de Erasmus seyahat sağlık sigortası hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Seyahat sağlık sigortası detaylarının yanı sıra, prim tutarları da merak ediliyor. Yazımızda tüm soruları cevaplamaya çalışarak detaylı bilgiler verdik.

Seyahat Sağlık Sigortası Nedir?

Seyahat Sağlık Sigortası, sadece yurt dışına çıkarken değil yurt içi seyahatlerinde de yaptırılabilen bir sigorta türüdür. Seyahat Sağlık Sigortası ile kişi kendini herhangi bir sağlık sorunu, kaza, yolculuk iptalleri, uçağın kaçırılması ya da bagaj kaybı gibi birçok duruma karşı güvence altına alabilir. Sigorta şirketleri seyahat sağlık sigortası söz konusu olduğunda farklı paketler sunabilmektedir. Bazı seyahat sağlık sigortası poliçeleri vefat durumunda cenazenin ülkeye getirilmesi gibi ek teminatlar içerebilir. Genellikle yurt dışı seyahatlerinde vize başvurusu önce yaptırılan seyahat sağlık sigortası ile bulunduğunuz yerde herhangi bir sağlık sorunu yaşarsanız ya da teminat dahilinde olan durumlarla karşılaşırsanız tüm masraflar ve zarar sigorta şirketi tarafından karşılanır.

Erasmus için Seyahat Sağlık Sigortası Nedir?

Erasmus programı ile eğitimine yurt dışında devam edecek olan öğrenciler için önemli olan Erasmus Seyahat Sağlık Sigortası, bilmediğiniz bir ülkede gerçekleşebilecek olası riskelre karşı mağdur olmanızı engellemektedir. Öğrenciler Erasmus Seyahat Sağlık Sigortası sayesinde, ülkede kaldıkları süre boyunca poliçede belirtilen teminatlarla kendilerini güvence altına alabilir. Erasmus Seyahat Sağlık Sigortası, öğrencilerin ülkede kalacakları süreye göre belirlenebilir; 3 aylık, 6 aylık ya da 1 yıl süreli poliçe yaptırılması mümkündür. Bu sayede yurt dışında bulunduğunuz süre boyunca, sağlık giderleriniz teminatlar kapsamında sigorta şirketi tarafından karşılanır. Aynı zamanda eğer gittiğiniz hastanede tıbbi ekipman eksikliği mevcutsa, sigorta kapsamında farklı bir sağlık kuruluşuna sevk edilme işlemleri de sigorta teminatları dahilindedir.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Cenaze işlemlerini de kapsayan Erasmus Seyahat Sağlık Sigortası, kişinin istenmeyen durumlara karşı da güvence altında olmasını sağlar. Kapkaç ya da bagaj kaybı gibi durumlar sonrasında da Erasmus Seyahat Sağlık Sigortası’ndan faydalanarak hasarınızı sigorta şirketinin karşılamasını sağlayabilirsiniz. Tedavi sonrası ikamet edilen yere dönüş teminatı ile sağlık sorunları nedeniyle tedavi olduktan sonra ikametgahınız bulunduğu yere uzaksanız, tüm seyahat masrafları sigorta şirketi tarafından karşılanır.

Erasmus için Seyahat Sağlık Sigortası Ne Kadardır?

Erasmus programıyla başka bir ülkeye çıkacak olan öğrenciler, Erasmus Seyahat sağlık Sigortasının ücreti hakkında bilgi almak istemektedirler Ancak bunun için net bir fiyat telaffuz etmek doğru olmaz. Çünkü sigorta şirketleri farklı ücret tarifeleri uygulayabilirken, poliçenin hangi teminatları kapsadığı da fiyatın değişken olmasını sağlayabilir. Aynı zamanda öğrencinin gittiği ülkede ne kadar kalacağı ve buna bağlı olarak Seyahat Sağlık Sigortası’nın ne kadar süre ile yapılacağı da fiyatı belirleyen unsurlar arasındadır. Bu nedenle yurt dışına çıkmadan önce farklı sigorta şirketleri ile görüşerek fiyat almanız ve sonrasında seçim yapmanız doğru olacaktır.

Erasmus için Seyahat Sağlık Sigortası Zorunludur mudur?

Erasmus için Seyahat Sağlık Sigortası zorunluluğu olup olmadığı birçok öğrenci tarafından merak edilmektedir. Vize ile gidilen her ülke için zorunlu olan Seyahat Sağlık Sigortası, Erasmus programı ile yurt dışına çıkacak öğrenciler için de zorunludur. Birçok ülke, vize işlemleri öncesinde Seyahat Sağlık Sigortası yaptırılmasını ister ve onayı da buna göre verir. Eğer Erasmus Değişim Programı ile eğitim amacıyla yurt dışına seyahat edecekseniz, vize alırken yaptırmanız gereken ilk işlemlerden biri, Seyahat Sağlık Sigortası poliçesi satın almaktır.

Bunları da beğenebilirsin