Ev Alana Oturma İzni Veren Ülkeler

Hand of young man covering a house model metaphor home protection, estate with insurance, mortage or loan concept.

Ülkeler tarafından kendi vatandaşı olmayan kişilere verilen oturma izni sayesinde yurt dışında hayatınıza devam edebilirsiniz. Yurt dışında yeni bir yaşam kurmayı hedefleyen çoğu kişi oturma izninin nasıl alınabileceğini merak ediyor. Oturma izni alabilmek için birçok farklı süreçten geçmek gerekiyor. Her ülkenin oturma izni vermek için izlediği yol birbirinden farklı olduğundan bazı ülkelerde oturma izni almak diğerlerine nazaran daha zor olabiliyor. Ancak maddi durumu iyi olan kişiler yaşamak istedikleri ülkeden ev alarak da oturma iznine sahip olabiliyor. Bazı ülkeler ev alan kişilere oturma izni veriyor. İşte ev alanlara oturma izni veren ülkelerden bazıları;

Yunanistan

Masmavi denizleri ve Türk kültürü ile yakın olan gelenekleri sayesinde Yunanistan yurt dışında yaşamak isteyen kişiler için ilk sırada yer alıyor. Eğer Yunanistan’dan 250 bin Euro ve üzerinde bir değere sahip ev satın alırsanız 5 yıllık oturma izni alabilirsiniz. Yunanistan’da bu sistemle gayrimenkul alarak oturma izni hakkı almanızı sağlayan bu program “Altın Vize” olarak adlandırılıyor.

Malta

Avrupa Birliği ülkelerinden olan Malta, farklı programlarla ülkesinde yaşamak isteyen vatandaşlara oturma izni veriyor. Bu programlardan biri de en az 350 bin Euro değerinde bir ev almak. Malta’dan gayrimenkul alan kişiler oturma izni haricinde 167 ülkeye de vizesiz olarak seyahat edebiliyor.

İspanya

Bu yazı ilginizi çekebilir

Kira Geliri Beyannamesi 2021

İspanya’da oturum izni almak için 160 bin Euro değerinde ev satın almak yeterli oluyor. Ülkede ev alan yabancı yatırımcılar aynı zamanda Avrupa’ya vizesiz seyahat edebilme avantajına sahip oluyor. Gayrimenkul satın aldıktan sonra İspanya’da 10 yıl ikamet ederseniz vatandaşlık başvurusunda bulunabilirsiniz.

Kanada

Kanada ev alan yabancı vatandaşlara oturma izni veren bir diğer ülke olsa da, bunun yanında farklı şartları da bulunuyor. Kanada’da oturma izni almak için minimum 400 bin Dolar değerinde bir ev almanız ve banka hesabınızda ise 800 bin Dolar değerinde bir teminat göstermeniz gerekiyor.

Letonya

Avrupa birliği üyelerinden olan Letonya, ev alarak oturma izni vermesinin yanı sıra Schengen ülkelerinde vizesiz dolaşım avantajı da sağlıyor. Letonya’nın büyük şehirlerinden minimum 143 bin Euro, kırsal şehirlerinden ise en az 71 bin Euro değerinde ev almanız durumunda oturma iznine sahip olabilirsiniz.

Makedonya

Kültür ve gelenek açısından Türk vatandaşları için birçok avantaj sunan Makedonya’dan 40 bin Euro değerinde bir ev satın almanız durumunda 1 yıllık oturma iznine sahip olabilirsiniz. 3 yıl boyunca kesintisiz Makedonya’da yaşayan kişiler ise süresiz olarak oturma izni alıyor.

Bunları da beğenebilirsin