Ev Alırken Karşılaşılan Masraflar Nelerdir?

Ev sahibi olmak herkesin hayali. Ama ev almanın başlı başına masraflı bir yatırım olduğunu da unutmamak lazım.. İstediğiniz evi almak için yeterli paranız olsa bile satış sırasında ya da taşınırken birçok farklı masrafı da karşılamanız gereklidir. olayinkolayi.com hesaplama araçları sayesinde gelirinize göre alabileceğiniz evin değerini ya da ev alırken ve sonrasında karşılaşabileceğiniz masrafları kolaylıkla öğrenebilirsiniz. 

Gelirime Göre Ne Kadarlık Ev Alabilirim?

Gelirinize göre alacağınız evin ideal fiyatını öğrenmek için kullanabileceğiniz bu hesaplama aracı ile aylık net gelirinizi girerek ne kadarlık bir ev alabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Emlakçı Komisyonunu Hesapla

Bu yazı ilginizi çekebilir

Satın alacağınız evi emlakçı vasıtası ile bulduysanız emlakçıya belirli bir oranda komisyon ödemesi yapmanız gereklidir. Bu hesaplama aracı sayesinde alacağınız konutun tam bedelini girerek emlakçıya ödemeniz gereken komisyon miktarını öğrenebilirsiniz. Böylelikle emlakçı sizden daha fazla ücret talep ederse bunu anlayabilirsiniz.

Tapu Harcını Hesapla

Ev sahibi olurken hem alıcı hem de satıcı tapu harcı ödemelidir. Evin satılması sürecinde tapu harcının ne kadar olacağını öğrenmek kendinizi maddi anlamda hazırlamanıza yardımcı olacaktır. Bu hesaplama aracını kullanarak evin net değerini ilgili alana girdikten sonra ödeyeceğiniz tapu harcı miktarını öğrenebilirsiniz. Tapu harcı ödemesinde alıcı da satıcı da eşit miktarda ödeme yapmaktadır. 

Taşınma Masrafını Hesapla

Tüm işlemleri tamamladıktan sonra hayalinizdeki eve taşınmak için ne kadar harcama yapmanız gerektiğini öğrenmek işlerinizin kolaylaşmasını sağlayacaktır. “Taşınma Masrafını Hesapla” aracı sayesinde hem şehir içi hem de şehirlerarası taşınma masrafını öğrenebilirsiniz. Şehiriçi ya da şehirler arası taşınma seçeneklerinden birini işaretledikten sonra evinizi mi yoksa sadece parça eşyalarınızın mı taşınmasını istediğinizi seçmeniz gereklidir. Sonrasında ise taşınma işleminin nereden nereye yapılacağını girmeli, kaç odalı bir ev taşıyacağınızı ya da kaç parça eşyanız olduğunu seçmelisiniz. Tüm işlemlerin ardından taşınmak istediğiniz tarihi seçtikten sonra hesaplama sonucunda çıkan taşınma ücretinin iletilmesi için cep telefonu numaranızı girmelisiniz.

 

Bunları da beğenebilirsin