Ev Dekorasyonunda Ahşap Trendi

Giyim sektöründe olduğu gibi ev dekorasyonunda da yeni modaların ortaya çıkıp yükselişe geçtiğini görmüşsünüzdür. Yeni bir döneme girerken dekorasyon araçlarındaki farklı renk ve malzeme trendlerinin lider olması gayet doğal. 2020 yılına gelindiğinde artık ev dekorasyonlarında ahşap kullanımının merkezi bir noktaya oturduğu inkâr edilemez. Peki bu nasıl başlamıştı? Aslında hem bir geçmişe dönüş hissi için hem de evlerini farklı ve orijinal kılmak isteyen insanların ilgilerinin zamanla doğala kaymasıyla ev dekorasyonunda 2020 trendi ahşap oldu diyebiliriz. Özellikle metropollerde yaşayan insanlar, 2000’lerin tamamını kasıp kavuran fütüristtik, soğuk ve cansız tasarımların arasında yavaş yavaş boğulduğumuzu yeni yeni fark ediyor. Bir tür doğaya dönüş olarak da ahşabın kullanımı yeniden trend oluyor. Peki evinizin hangi noktalarında, ne şekillerde ahşap dekorasyon araçlarından kullanabilirsiniz?

Mutfak Dekorasyonunda Ahşap

Mutfak dekorasyonunda ahşabın kullanılması aslında çok eskiye dayanan bir alışkanlık zaten. Hem doğallık hem sağlığı çağrıştırdığı için mutfak masaları ve dolapları genellikle ahşap olurdu. Geçen on yılda ise mutfaklara parlaklık ve beyaz renginin hâkim olduğunu gördük. Bu bir nevi sunilik hissi veren trend artık bitiyor ve mutfaklar yerini yeniden ahşaba bırakıyor. Özellikle dolap kaplamalarının yanında masa sandalye gibi mobilyalarda az işlenmiş ahşabın ve yumuşak eğrilere sahip şekillerin trend olacağı kesin.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Ahşap döşemeler

Döşemelerin yeniden ahşaba dönmesi de bu trendin ne kadar kuvvetli bir şekilde yükseldiğinin açık bir kanıtı oluyor. Ev dekorasyonunun merkez noktalarından olan döşeme seçimi için etraflıca düşünmek şart. Mobilyalarınız ile uyum içinde bir döşeme ile evinizi bütünlüklü hale getirebilirsiniz. Benzer şekilde duvarlarda ahşap kullanımı da yeni dönemin modası olacak gibi görünüyor. İspanyol dekorasyonuna öykünen bu tür bir tasarımla evinize oldukça doğal bir hava verebilirsiniz.

Ahşap Aksesuarlar

Bir ev dekorasyonunun mücevherleri olarak görülebilecek küçük ev eşyalarının hızla ahşap trendine kapıldığını söylemeye bile gerek yok. Siz de evinizde köklü değişiklikler yapmaya çekiniyorsanız ahşabı aksesuarlarda kullanarak modayı yakalayabilirsiniz. Örneğin duvarlarında ahşap görmek isteyenler kaplama yaptırmak yerine ahşap kitaplıklar veya ahşap maskelerden süs eşyaları kullanarak bu etkiyi yaratabilir. Resimlerinizin çerçevelerini ahşaba çevirebilirsiniz. Evlerinde daha etkili ve yoğun bir ahşap hissi yaratmak isteyenler ağaç kütüklerinden sehpa kullanarak ahşabın bu en saf halini yansıtan yöntem ile dekorasyonlarını güçlendirebilirler.

Bunları da beğenebilirsin