Ev Dekorasyonunda Hangi Uygulamalardan Faydalanabilirsiniz?

Yeni bir ev aldıktan sonra ilk olarak ev dekorasyonu yapmak istersiniz. Dekorasyon oldukça zorlu bir süreç olabilir. Eşyaları ve renkleri birbirine uydurmaya çalışmak tahmin ettiğinizden daha fazla zamanınızı alacaktır. Salon dekorasyonu, mutfak dekorasyonu, oda dekorasyonu derken kafanız karışabilir. Aynı zamana dekorasyon bazı durumlarda yüksek bütçeler de gerektirebilir. Ya da kolaylıkla yaptığınız bütçe planının dışına çıkabilirsiniz. Ama tüm bunların önüne geçmek elinizde. Artık akıllı cihazlar dekorasyon konusunda da pek çok seçenek sunuyor.  Ev dekorasyonu uygulamaları sayesinde hayalinizdeki eve sadece birkaç tıklama ile kavuşabilirsiniz.

Adobe Colour Capture

Daha önce hiç beğendiğiniz bir koltuğun ya da vazonun rengini bulmak ve bu rengi evinizde kullanmak istediniz mi? Beğendiğiniz bir objenin rengini renk kartelasında bulmak oldukça zor olabilir. Ama teknolojinin hayatımıza girmesiyle artık tüm zorluklar ortadan kalktı. Adobe Colour Capture, aradığınız rengi bulmanızda size yardımcı olacak. Uygulama sayesinde beğendiğiniz objenin rengini taratarak telefonunuzda saklayabilirsiniz. Uygulamanın size sundukları bunlarla sınırlı değil. Adobe Colour Capture, oldukça zengin bir renk kartelası sunmaktadır. Böylelikle istediğiniz rengi beğenebilir ve satın alırken tarif etme mücadelesinden kurtulabilirsiniz. İlham veren renk kombinasyonları keşfedebilir, şekiller ve desenlerle oynayabilirsiniz.

Pinterest

Ev dekorasyonu konusunda ilham veren fikirler arıyorsanız Pinterest tam size göre. Bu uygulama üzerinde insanların paylaştığını dekorasyon resimlerini görebilirsiniz. Böylelikle bu resimlerden ilham alarak kendi tasarımlarınızı ve dekorasyonunuz oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda bu uygulama sayesinde aradığınız bir ürünü bulabilir ve evinizde kullanabilirsiniz.

Havenly

Eğer uzman iç mimari fikirleri arıyorsanız bu uygulamayı es geçmemenizi öneririz. Havenly, ev yenileme fikirlerini bulabileceğiniz bir uygulamadır. Aynı zamanda iç mimarların gerçek projelerini uygulama üzerinde görebilirsiniz. İsterseniz bir odaya küçük dokunuşlar yaparak son halinin nasıl görüneceğini sağlayabilirsiniz. Uygulamada ilk olarak yapmanız gereken kendinize bir tasarımcı seçmektir. Daha sonra tasarımınızı kişiselleştirebilir ve fikir alışverişinde bulunabilirsiniz.

Dream House

Bu yazı ilginizi çekebilir

Dream House uygulaması hayalinizde evi yaratmanıza olanak tanıyan bir akıllı telefon uygulamasıdır. Bu uygulama içerisinde yer alan resimleri inceleyerek gerçek dekorasyon fikirlerinden ilham alabilirsiniz. Aynı zamanda renkleri ya da objeleri değiştirerek kendinize özel dekorasyon fikirleri de üretebilirsiniz.

Home Design 3D

Yeni iç mimari ve mimari tasarım planları sadece sürükle ve bırak şeklinde hazırlanabilir. Home Design 3D, zemin planlarını içe aktarmanızı sağlayan mimari bir uygulamadır. Zemin planları üzerinde istediğiniz gibi oynayabilir, alçı tavanın nasıl duracağını görebilirsiniz. Aynı zamanda istediğiniz mobilyaları ve renkleri sadece sürükleyip bırakarak ekleyebilirsiniz. 2 ya da 3 boyutlu olarak çalışabileceğiniz uygulama projelerinizi paylaşmanıza olanak tanımaktadır. Böylelikle diğer kullanıcıların fikirlerini alabilir ve ev dekorasyonu fikirlerinizi geliştirebilirsiniz.

Ev Dekorasyon Fikirleri

Şimdiye kadar hep yabancı ev dekorasyonu uygulamalarını saydık. Ev Dekorasyon Fikirleri, Türkçe olarak sunulan bir ev dekorasyon uygulamasıdır. Bu uygulamanın amacı ilham veren fikrileri kullanıcılara sunmaktır. Salondan banyoya yatak odasından mutfağa kadar evinizin tüm alanları için farklı fikirler bulabilirsiniz. Uygulama içerisinde farklı mekanların resimleri yer almaktadır. Bu resimleri kullanarak kendi evinize uygun aksesuarları seçebilirsiniz. Aynı zamanda farklı renk uygulamalarını görerek kendinize özel farklı tasarımlar gerçekleştirebilirsiniz.

Paint Tester

Paint Tester uygulaması farklı renkleri test etmek için ideal bir akıllı telefon uygulamasıdır. Uygulama içerisinde renklerle oynayarak evinize en uygun renk seçeneklerini belirleyebilirsiniz. Seçtiğiniz renklerin açık ve koyu tonlarını deneyerek içinize sinen renkleri belirleyebilirsiniz. Aynı zamanda uygulamayı kullanarak mekan içerisinde eşya yerleşimi yapabilirsiniz. Böylelikle eviniz için eşya almadan önce nasıl görünecekleri konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

Sun Seeker

Işık, iç mekanı etkileyen en önemli bileşenlerden biridir. Işığın geldiği açıya göre evinizde kullandığınız eşyalar hiç olmadığı kadar canlı ve çekici görebilir. Sun Seeker uygulaması sayesinde güneşin hangi açıdan ve nereden geldiğini görebilirler. Aynı zamanda uygulama güneşin doğuş ve batış saatlerini göstermektedir. Tüm bu bilgileri değerlendirerek eviniz için en doğru dekorasyon çözümlerini uygulanabilirsiniz. Evinizi bir iç mimar gibi dekore etmek istiyorsanız, bu uygulama gibi profesyonel uygulamalardan faydalanabilirsiniz. Evinizin dekorasyonunu tamamladıktan sonra ayaklarınızı uzatarak yeni satın aldığını konutun tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin