Evcil Hayvan Sağlık Sigortası

İnsanlar kendi sağlıkları kadar beraber yaşadıkları evcil hayvanlarının sağlığını da güvence altına almak isterler. Çoğu kişi özel sağlık sigortası ya da tamamlayıcı sağlık sigortası ile özel hastanelerde herhangi bir ücret ödemeden tedavi olabileceğini bilse de can dostları için bunun mümkün olduğundan haberdar olmayabilir. Aslında evcil hayvanınızı her türlü sağlık sorununa karşı güvence altına alabilmek için sağlık sigortası yaptırabilirsiniz.

Evcil Hayvan Sağlık Sigortası Nedir?

Evcil hayvan sağlık sigortası tıpkı özel sağlık sigortası gibi işleyen ancak sadece evcil hayvanları kapsayan bir sigorta türüdür. Evcil hayvan sigortasının kapsamı ise sigorta şirketine ve sunulan poliçelere göre değişmektedir. Genellikle hayvancılıkla uğraşan kişiler tarafından daha çok rağbet gören evcil hayvan sağlık sigortası, kısa bir süredir evcil hayvanı olan vatandaşlar tarafından da tercih ediliyor. 

Evcil Hayvan Sağlık Sigortası Kapsamı

Evcil hayvan sağlık sigortası söz konusu olduğunda teminat altına alınan durumlar arasında acil sağlık giderleri, kayıp arama ilanı ve 3. şahıs mali mesuliyeti yer almaktadır. Detaylar ise şu şekildedir; 

Bu yazı ilginizi çekebilir

Acil sağlık giderleri teminatları: Trafik kazası sonrası acil tedavi giderleri, yüksekten düşme nedeniyle oluşan yaralanmalar, kaza ya da enfeksiyon nedeniyle ortaya çıkan göz sorunları, böcek sokması sonucu ortaya çıkan sağlık sorunları, suda boğulma nedeniyle oluşacak tedavi giderleri ve başka bir hayvanla kavga edilmesi sonucunda ortaya çıkan yaralanmalar teminat kapsamındadır. 

Kayıp arama ilanı ve ödül: Evcil hayvanın kaybolması nedeniyle kayıp arama ilanının verilmesinin yanı sıra verilecek ödül de belirli limitler dahilinde sigorta şirketi tarafından karşılanmaktadır. 

  1. şahıs mali mesuliyet: Evcil hayvanın başka bir evcil hayvana, insana ya da eşyaya zarar vermesi durumunda ortaya çıkan masrafların yanı sıra tedavi giderleri de teminat dahilindedir.

Evcil Hayvan Sigortası Teminat Dışında Kalan Durumlar

Evcil hayvan sağlık sigortası birçok durumda ortaya çıkan masrafları karşılama da teminat dışında kalan durumlar da mevcuttur ve şu şekildedir; 

  • Oyun, bilerek kavga ettirmek ya da yarış gibi durumlardan ötürü ortaya çıkan yaralanmalar.
  • 6 aydan küçük ve 10 yaşından büyük evcil hayvanların tedavi masrafları. 
  • Aşıları tamamlanmayan evcil hayvanlar. 
  • Anlaşmalı veterinerler dışında başka bir veteriner tarafından yapılan tedavi masrafları. 
  • Acil müdahaleye gerek olmayan tedavi masrafları. 
Bunları da beğenebilirsin