Evcil Hayvan Sahipleri Ev Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Köpek, kedi veya başka bir evcil hayvan sahibiyseniz ve onları aile üyeleri olarak görüyorsanız, bir ev satın alırken dikkat etmeniz gereken ekstra noktalar olduğunu görürsünüz. Bu nedenle ev satın alırken evcil hayvanların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmanız gerekir. Evcil hayvan sahibi olarak ev satın alırken dikkat etmeniz gereken temel faktörler şu şekildedir:

Veteriner ve Petshop Hizmetlerine Erişim Kolaylığı

Ev satın almadan önce bir mahalle seçerken veteriner kliniklerine ve petshop noktalarına erişilebilir olmasına dikkat edilmesi gereklidir. Böylece evcil hayvanınızın herhangi bir ihtiyacını kolaylıkla karşılayabilir ya da aşılarını yaptırmak için fazladan zaman harcamazsınız.
Alacağınız eve karar verdiyseniz potansiyel komşularınızla konuşarak tatile çıktığınızda ya da evden uzakta olacağınız zamanlarda yakındaki evcil hayvan bakım otelleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

Mahallenin Evcil Hayvan Dostu Olup Olmaması

Ev satın almak isteyen kişilerin mahalleyi ve yerel trafiği daha iyi tanımaları için günün belirli saatlerinde seçtikleri bölgede dolaşmaları büyük bir zorunluluktur. Evcil hayvan sahipleri için, mahallenin “evcil hayvan dostu” olup olmadığını ve yakınlarda evcil hayvanlara özel olanaklar olup olmadığını kendi gözleriyle görmesi önerilir. Küçük dostunuzun günlük yürüyüşleri için kullanabileceği bir park veya yeşil alan olup olmadığını görmek için etrafta dolaşın.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Ayrıca özellikle dolaşmayı seven köpekler veya kediler için araba trafiği tehlikeli olduğundan, evcil hayvan sahiplerinin yoğun bir cadde veya otoyolda bulunan bir evi seçmekten kaçınmaları önerilir. Evcil hayvanlar, kazayla bir kapı açık bırakıldığında istedikleri zaman sokağa çıkabilirler.

Evin Düzeni ve Özellikleri

Evin düzenini ve özelliklerini değerlendirerek evcil hayvanınızla beraber rahatça yaşayacağınızdan emin olmak önemlidir. Büyük köpekleri olan kişiler, tipik bir şehir evine yerleşmek yerine, daha fazla açık alana veya daha büyük bir bahçeye sahip geleneksel bir aile evi satın alma eğiliminde olabilirler.

Birkaç evcil hayvanınız varsa, evin içinde yeterince yer olup olmadığını kontrol edin, çünkü büyük olasılıkla etrafta koşup birbirlerini kovalarlar. Kedilerin uyumayı sevdiği pencere çıkıntılarının olup olmadığını kontrol edin. Köpekler özellikle yaşlandıkça eklem sorunları yaşayabileceğinden, çok katlı bir ev satın almak istiyorsanız, köpeğinizin merdivenler nedeniyle sorun yaşayıp yaşamayacağına dair gözlem yapın. Aynı şekilde, evin evcil hayvan dostu bir zemine sahip olup olmadığını değerlendirin. Halılar kolayca tırmalanıp lekelenebildiğinden, köpek ve kedi sahipleri için halı döşeme önerilmez. Evcil hayvan ihtiyaçlarınızı ve aksesuarlarınızı saklayabileceğiniz ekstra bir dolap alanına sahip olmak, evcil hayvan sahibi olarak sizler için bir avantaj olacaktır.

Bahçe ve Çit

Bahçede çit yoksa, evcil hayvanlarınızın etrafta dolaşıp güvenle oynayabileceği bir çit inşa etmeniz önemlidir. Evinizde zaten mevcut bir çit varsa, değiştirilmesi gereken gevşek çit panoları olup olmadığını, çitlerin kapılı ve yeterince yüksek olup olmadığını, böylece evcil hayvanınızın üzerinden atlayamayacağını kontrol edin.

Bunları da beğenebilirsin