Findeks Kredi Notu Kaç Olmalıdır?

Findeks kredi notu hesaplayan evli kadın ve erkek çift

Bankaların büyük bir özveri ile dikkat ettiği kredi notu ile kredi başvurunuzun onaylanma olasılığı arasında büyük bir ilişki vardır. Aynı zamanda kredi notu kredi kartı almak ya da kredi kartı limiti yükseltmek gibi işlemler için de önemlidir. Genellikle nakit ihtiyacını karşılamak için talep edilen kredilerde öne çıkan kredi notunun kaç olması gerektiğine dair karmaşık bilgiler vardır. Yazımızda “Findeks Kredi Notu kaç olmalıdır?” sorusunu cevaplayacağız.

Findeks Kredi Notu Nedir?

Findeks Kredi Notu, kişinin ödeme alışkanlıklarını öğrenmeye yarayan sayısal bir değerdir. Bankaların kredi notuna büyük önem vermesinin en önemli nedeni de budur. Buna göre kredi notu düşük olan bir kişinin, geçmişte ödemelerini düzenli yapmadığı ya da yasal takibe girmiş olma ihtimali düşünülebilir. Kredi notu yüksek olan kişinin ise, ödemelerini düzenli yaptığı ve bu nedenle herhangi bir tehdit oluşturmayacağı düşünülür. Bu nedenle bankalara yapılan kredi başvurularında öncelikle kredi notuna bakılır ve onay verilirken kredi notu önemli bir etkendir.. 

Findeks Kredi Notu Kaç Olmalıdır?

Findeks Kredi Notu için farklı değerlendirme aralıkları vardır ve bu aralıklar farklı anlamlara gelmektedir. Kredi başvurusunda bulunmak isteyen bir kişi, kredi notunu öğrenmek için bankalara başvurulabilir ya da Findeks web sitesinden kredi notunu online olarak öğrenebilir. Buna göre kredi notu aralıkları ve anlamları şu şekildedir;

Bu yazı ilginizi çekebilir

0 – 699 (Çok Riskli): Kredi notu bu aralıkta olan kişilerin kredi başvurusunun onay alması neredeyse imkansızdır. Çok riskli anlamına gelen bu aralıktaki kredi notuna sahip olan kişilerin, öncelikle kredi notunu yükseltecek bazı adımlar atması gerekmektedir. 

700 – 1099 (Orta Riskli): Kredi alma olasılığı oldukça düşük olan bu kredi notu aralığında bankalar krediyi onaylamak için ek şartlar ortaya koyabilir. Ancak büyük olasılıkla orta riskli grubunda bulunan kişilerin kredilerinin onaylanması ihtimali oldukça düşüktür.

1100 – 1499 (Az Riskli): Bu grupta yer alan kişilerin kredi onayı alma olasılığı yüksek olsa da, banka kişiden kefil ya da bazı güvenceler talep edebilir. 

1500 – 1699 (İyi): Riskli grupta olmadığınızı gösteren bu aralıktaki kredi notuna sahipseniz büyük olasılıkla kredi başvurunuz onaylanacaktır. Ancak yine de bankanın değerlendirmesi önemlidir.

1700 – 1900 (Çok İyi): Eğer bu aralıkta bir kredi notunuz varsa, genellikle herhangi bir bankadan hiç sorun yaşamadan kredi alabilirsiniz. 

Yukarı verdiğimiz bilgiler ışığında, kredi başvurunuzun onaylanması için, Findeks Kredi Notu’nuzun olabildiğince yüksek olması gerektiğini söyleyebiliriz.

Bunları da beğenebilirsin