Findeks Kredi Notu Yükseltme Yöntemleri Nelerdir?

Nakit ihtiyacının karşılanması için en ideal seçenek olan kredi kullanımı sayesinde vatandaşlar ev ya da araba gibi büyük yatırımların yanı sıra farklı giderleri de karşılayabiliyor. Kredi çekebilmek için bankanın onayının olması şarttır ve bu da kredi notuna bağlıdır. Kredi notu düşük ya da hiç olmayan kişilerin kredi alması oldukça zordur. Kredi notu Findeks üzerinden öğrenilebileceği gibi, bankalar da kredi başvurusu yapan kişilerin kredi notlarına buradan ulaşıyor. Yani eğer Findeks kredi notunuz yüksek değilse, talep ettiğiniz kredi için onay almakta zorlanabilirsiniz.

Findeks Kredi Notu Nedir?

Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından kurulmuş olan Findeks, kısaca finansal hizmet platformu olarak adlandırılabilir. Türkiye’nin sayılı bankalarının bir araya gelerek kurmuş oldukları Findeks, kredi kullanırken önemli bir onay etkeni olan kredi notunun sunulmasını sağlıyor. 

Findeks Kredi Notu Kaç Olmalı?

Findeks kredi notu söz konusu olduğunda riskli grupta yer alıp almadığınızı aşağıdaki rakamlara göre belirleyebilirsiniz; 

  • 1-699: En Riskli
  • 700-1099: Orta Riskli
  • 1100-1499: Az Riskli
  • 1500-1699: İyi
  • 1700-1900: Çok İyi
Bu yazı ilginizi çekebilir

Yukarıdaki tabloya göre en riskli grupta yer alıyorsanız kredi başvurunuzun onaylanması mümkün değildir. Aynı şekilde orta riskli grupta bulunan kişilere de çoğu bankadan red cevabı gelebilir. Az riskli, iyi ya da çok iyi kredi notlarına sahipseniz belirli tutarlardaki kredi başvurularınız onaylanacaktır. Örnek vermek gerekirse eğer az riskli kredi notuna sahipseniz daha düşük miktarlardaki krediler için onay almanız mümkündür. 

Findeks Kredi Notu Yükseltme Yöntemleri

Findeks kredi notunu yükseltmenin yolları mevcuttur ve siz de bu yöntemleri kullanarak kredi notunuzu yükseltebilirsiniz. Kredi notu yükseltme yöntemlerinden bazıları şu şekildedir: 

Bankalara olan tüm borçlarınızı zamanında ödemeniz kredi notunuzun yükselmesine yardımcı olacaktır. Kredi notu söz konusu olduğunda sadece çektiğiniz krediler için yaptığınız ödemeler değil, kredi kartı ya da kredili mevduat hesabı ödemelerinin de etkili olduğunu bilmeniz önemlidir. 

Kredi kartınız varsa aylık ödemelerinizde asgari tutarı değil, kredi kartının tüm borcunu ödemeye çalışın. Kredi kartının sürekli asgari tutarının ödenmesi kredi notunu düşürecektir. 

Herhangi bir bankacılık ürününü kullanmamak da kredi notunun düşük olması kadar kötüdür. Bu, bankaların harcama alışkanlıklarınız hakkında bilgi sahibi olmaması anlamına gelir ve kredi çekmek istediğinizde başvurunuz olumsuz sonuçlanır. Bu nedenle en azından düşük limitli bir kredi kartı çıkarabilir ve düzenli olarak ödeme yaparak kredi notunuzu yükseltebilirsiniz. 

Düşük miktarda ve kısa dönemli ihtiyaç kredisi kullanımı düzenli ödemelerle beraber kredi notunuzun yükselmesini sağlayacaktır. 

Bunları da beğenebilirsin