Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Sigorta Kapsamı

Yaşamın her evresinde karşınıza çıkabilecek sağlık sorunları, hem maddi hem de manevi olarak yıpranmanıza neden olabilir. Bu noktada devreye giren ve tüm sağlık giderleriniz için önemli bir dayanak olan özel sağlık sigortası, özel hastanelerde tedavi olmanızı sağlıyor. Ana ve ek teminatları sayesinde çok kapsamlı bir sağlık paketi sunan özel sigortalar söz konusu olduğunda bazı kafa karışıklıkları ortaya çıkabiliyor. Özel sağlık sigortasına hangi harcamaların dahil olduğu, fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin sigorta kapsamında olup olmadığı merak ediliyor.

Özel Sağlık Sigortası Nedir?

Özel sağlık sigortası ile anlaşmalı özel hastanelerde yapılan tüm işlemlerin büyük bir kısmı sigorta şirketi tarafından karşılanmaktadır. Özel sağlık sigortasında sigortalı kişi sadece devletin her muayenede istediği katkı payını ödemek zorundadır. Bunun dışında muayene, ameliyat ya da hastalık sonucu ortaya çıkan acil durumlar gibi birçok sebep sigorta şirketi tarafından karşılanır. Maddi açıdan büyük kolaylık sağlayan özel sağlık sigortası aynı zamanda özel hastanelerde sorunsuz şekilde tedavi olmanızı da sağlar. Özel sağlık sigortası her yaştan birey tarafından tercih edilebilir, aynı zamanda SSK’lı çalışan olma zorunluluğu da yoktur.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası SSK’lı olan kişiler için sunulan bir sigorta ürünüdür. Sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu özel hastanelerde herhangi bir ücret ödemeden tedavi olmayı sağlayan tamamlayıcı sağlık sigortası, yatarak ve ayakta tedavi teminatları sunmaktadır. Ameliyat, muayene ve tanı işlemleri de dahil olmak üzere birçok durumda tamamlayıcı sağlık sigortasından faydalanabilirsiniz.

Sağlık Sigortaları Fizik Tedavi ve Rehabilitasyonu Kapsar Mı?

Özel sağlık sigortası ya da tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak isteyen çoğu kişi teminatlar arasında fizik tedavi ve rehabilitasyon tedavisinin olup olmadığını merak ediyor. Her iki sağlık sigortasında da yatarak tedavi teminatı kapsamında fizik tedavi ve rehabilitasyon tedavisi giderleri karşılanmaktadır. Ancak fizik tedavi ve rehabilitasyon için her sigorta şirketi belirli bir sean sayısı ve limit belirlemektedir. Bu limitleri aşmamak şartı ile fizik tedavi ve rehabilitasyon tedavisinden herhangi bir ücret ödemeden faydalanabilirsiniz. 

Bunları da beğenebilirsin