Fransız Balkonu Nedir? Fransız Balkon Ne İşe Yarar?

Fransa’nın popüler mimari özelliklerinden biri olan Fransız balkon modellerine ülkemizde de rastlamak mümkündür. Normal balkondan çok daha küçük olan Fransız balkon tasarımı da buna uygun olarak yapılır. Shakespeare’in Romeo ve Juliet eserindeki klasik balkon sahnesinden sonra Fransız balkon Juliet (veya Juliette) balkon olarak da adlandırılmıştır. Fransız balkonun önünde maksimum 50 cm’lik bir çıkıntı mevcuttur ve aynı zamanda genellikle camın yarısına kadar gelen korkuluklara sahiptir. Peki, Fransız balkonun amacı nedir ve bu tip bir balkonun dekorasyonu nasıl yapılır?

Fransız Balkonun Amacı Nedir?

Bu yazı ilginizi çekebilir

Fransız balkonun mimari açıdan herhangi bir işlevi olmasa da süsleme ya da dekorasyon olarak çok sık kullanılır. Özellikle binalara dıştan bakınca Fransız balkon kullanılan tasarımlar göze çok daha modern görünür. Aynı zamanda Fransız balkon arkasında kullanılan pencereler daima geniş ve yere kadar uzanan tam boy pencerelerdir. Bu da pencerelerin tam açılmasını sağlayarak evin daha geniş görünmesine yardımcı oluyor. 

Fransız Balkon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Türkiye’de kullanılan geniş ve ferah balkonların aksine herhangi bir masa ya da sandalye sığamayacak kadar dar olan Fransız balkon modellerinin dekorasyonu da bu anlamda biraz zor olabilir. Ancak geniş ve yere kadar uzanan cam kullanımı nedeniyle tamamen açılabilen Fransız balkon camları küçük de olsa bu alanı değerlendirmenizi sağlar. Fransız balkon dekorasyonu yaparken nasıl bir görünüm istediğinize karar vermeniz gereklidir. İsterseniz balkon kısmına ince ve uzun bitkiler koyarak tamamen yeşil bir dünya oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda Fransız balkon korkuluğuna renkli saksılar yerleştirip içlerini güzel çiçeklerle tamamlarsanız hem ev içinden hem de dışarıdan çok hoş bir görüntü ortaya çıkacaktır. Çiçek konusunda emin değilseniz balkonunuzda küçük led ışıklar kullanarak daha farklı bir hava katabilirsiniz. 

Bunları da beğenebilirsin