İhtiyaç Kredisi Alırken İstenen Belgeler Nelerdir?

İhtiyaç Kredisi Nedir?

İhtiyaç kredisi bireysel krediler arasında yer alan eğitim, tatil, beyaz eşya, altın gibi ihtiyaçları finanse etmeye yönelik bankalar tarafından verilen kredi çeşididir. Bu kredi de verilirken kredi tutarı ve vadesi tek sefere mahsus kararlaştırılır. Süreç içerisinde artırılması değiştirilmesi söz konusu olamaz. Bu yüzden kredi sözleşmesi oluşturulurken özenli ve dikkatli olunmalıdır.

İnternet bankacılığı yaygınlaştıkça, kredi başvuru işlemlerini yapmak kolaylaşmış olsa da bankaların bireysel ihtiyaç kredilerini vermeleri için gerçek kişilerin muhatap olarak alınması ve gerekli olan evrakların teslimi şart koşulmaktadır. Kaydınızın bulunduğu bir bankadan ihtiyaç kredisi almak için sadece akıllı telefonunuzdan banka uygulamasına gidip bu işi birkaç dakika için çözmeniz mümkün olsa bile, hiç hesap açmadığınız bir banka kredi söz konusu olduğunda, sizden belli başlı belge ve evraklar isteyecektir.

 

İhtiyaç Kredisi Almak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

18 yaşını doldurmuşsanız, gelirinizi resmi bir şekilde beyan edebiliyorsanız ve genel olarak kredi geçmişinizde ödemeleriniz ile ilgili problemler yoksa gerekli evrakları bir araya getirerek ihtiyaç kredisine başvurabilirsiniz. Bu ön şartlar genel geçer olarak var olsa da bazı bankalar kredi kullanma yaş limitini 20 olarak kabul edebiliyor.

Bu yazı ilginizi çekebilir

1-Kimlik Belgesi Fotokopisi

2-Maaş Bordrosu

3-İkamet Belgesi  ve Son 3 Aylık Fatura (Bankaya Kayıtlı Değil İse)

Eğer krediye başvuru kriterlerinizde problem yoksa ilk yapmanız gereken şey, her yasal işlemde olduğu gibi yıpranmamış, TC kimlik numarası okunur halde olan bir kimlik belgesinin fotokopisini tedarik etmek olacaktır. Gelir kaynaklarınızı belirten resmi geçerliliği bulunan evrakları bir araya getirmeniz de yapmanız gereken ikinci iş olarak tanımlanabilir.

Kredi kullanmak istenen bankada, krediden faydalanmak isteyen kişinin güncel bir kaydı var ise bankalar çoğunlukla ikametgâh belgesi istemez. Ancak kredi alınması planlanan kişinin bankada kaydı bulunmuyorsa, ikametgâh belgesi ve/veya kredi kullanacak kişinin adına olan ve son 3 aya ait bir faturayı başvuru dosyasına dahil edilmesi istenmektedir. Fatura, adres gibi belgeler herhangi bir ödeme yapılmadığında başlatılacak işlem için muhatabın yerinin net bir biçimde bilinmesi için istenmektedir.

Türkiye’de herhangi ikameti kaydı bulunmayan ve yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları için ise Türkiye’de ikamet eden bir kefil gösterilmesi şartı ile bazı bankalar ihtiyaç kredisi hususunda yardımcı olabilir. Bu da kefil istenen nadir durumlardan biridir.

Bunları da beğenebilirsin