İhtiyaç Kredisi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Eğitim masraflarını karşılamak, ev dekorasyonunu yenilemek ya da sağlık ihtiyaçları için nakit ihtiyacınız olduğunda ihtiyaç kredisinden faydalanabilirsiniz. Konut ya da taşıt kredisinde olduğu gibi herhangi bir taşınmaz almanıza gerek kalmadan nakit para ihtiyacınızı karşılayan ihtiyaç kredisi için gerekli belgelerin ne olduğu merak edilmektedir.

İhtiyaç Kredisi Şartları Neler?

İhtiyaç kredisi başvurusunda bulunmadan önce bankaların belirlemiş olduğu şartları karşılayıp karşılamadığınızı öğrenmeniz gereklidir. Böylelikle başvuru yaparken olumlu sonuç alma ihtimaliniz de artmış olur. İhtiyaç kredisi şartları ise şu şekildedir;

İhtiyaç kredisi başvurusunda tüm bankalar 18 yaşın doldurulmuş olmasını ister. Bazı bankalar için ise yaş sınırı 20 olarak belirlenmiştir.

Kredi başvurusunda mutlaka bankaya gelir kaynağınızın olduğunu göstermeniz gereklidir. Bu nedenle ya SSK çalışanı ya da vergi levhası olan bir şirketinizin olması lazım.

Bankaların kredi onayı verebilmesi için kredi notunuzun yüksek olması gereklidir. Kredi notu daha önceki banka geçmişiniz ve kredi ya da kredi kartı ödeme alışkanlıklarınızı içermektedir.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Kredi başvurularının birçoğunda kefil şartı olmasa da bazı bankalar özellikle kişi ilk defa kredi başvurusunda bulunmuşsa kefil isteyebilir.

İhtiyaç kredisi vadeleri yasal olarak maksimum 36 ay süre ile verilmektedir. Bu nedenle gelirinizin aylık kredi taksiti ödemelerini karşılıyor olması gereklidir.

İhtiyaç Kredisi için Gerekli Evraklar Hangileri?

İhtiyaç kredisi kullanmak için bankalar tarafından istenen belgelerin eksiksiz şekilde tamamlanması gereklidir ve belgeler şu şekildedir;

Üzerinde TC kimlik numarası yazılı olan nüfus cüzdanı. Eğer nüfus cüzdanınız yanınızda yoksa pasaport ya da sürücü belgesiyle de başvuru yapabilirsiniz.

Kredi kullanacağınız bankada güncel bilgileriniz mevcutsa ikametgah belgesi istenmeyebilir. Ancak güncel kaydınız yoksa ikametgah belgesi ve son 3 aya ait olan herhangi bir fatura istenmektedir.

İhtiyaç kredisi başvurusu sırasında özel sektör çalışanları ve memurlardan maaş bordrosu istenmektedir. Emeklilerin ise e-devlet üzerinden ulaşabilecekleri emekli maaşı aldıklarına dair belgeyi sunması yeterlidir. Serbest meslek çalışanlarının gelir belgesi olarak ticaret sicil gazetesi, vergi levhası ve imza sirküleri istenmektedir.

Bunları da beğenebilirsin