İhtiyaç Kredisi Türleri

En çok başvurulan kredi türlerinden biri olan ihtiyaç kredileri, kendi içinde farklı kategorilere ayrılır. İhtiyaç kredisi türlerine aşağıdaki yazıdan ulaşabilirsiniz.

İpoteksiz İhtiyaç Kredisi Türleri

İpoteksiz ihtiyaç kredisi; müşterinin bankaya konut, taşıt, arsa gibi herhangi bir teminat göstermeden kullanabileceği kredi türüdür. Acil nakit ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz ipoteksiz ihtiyaç kredileri ile sağlık masraflarınızı, düğün masraflarınızı, tatil harcamalarınızı ve çeşitli alışveriş kredisi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Destek kredisi hesaplama aracını kullanarak ihtiyaçlarınızı ötelemeden, ödeme zorluğu çekmeden nasıl plan yapabileceğiniz hakkında fikir edinebilirsiniz.
Borç birleştirme kredisi, evlilik kredisi, bedelli askerlik kredisi gibi kredi türleri de, ipoteksiz ihtiyaç kredisi kapsamına girmektedir.

Evlilik Kredisi

Çeyiz, yeni ev masrafı, düğün masrafı gibi birçok masrafınızı evlilik kredisi ile karşılayabilirsiniz. Bu kredi türü, en çok düğün sezonunda kullanılmaktadır ve ihtiyaç durumunda vade başlangıç tarihi ertelenen evlilik kredileri de bulunmaktadır. Evlilik kredisi hesaplama aracımızı kullanarak harcamalarınız ve kredinizle ilgili yol haritasını çizebilirsiniz.

Eğitim Kredisi

Kendiniz ya da çocuğunuzun eğitim masrafları için eğitim kredisi çekebilirsiniz. Eğitim kredisi, direkt bankadan talep edilebildiği gibi eğitim kurumları aracılığıyla da talep edilebilir. Eğitim kredisi kullanırken tasarruf fırsatı için olayın kolayına başvurabilirsiniz. Ayrıca eğitim kredisi hesaplama aracımızı kullanarak eğitim harcama planınızı oluşturmanıza yardımcı oluyoruz.

Sağlık Kredisi

Sağlık problemlerinizi ve tedavi masraflarınızı karşılayabilmeniz için kullanabileceğiniz sağlık kredileri de, ipoteksiz ihtiyaç kredi kapsamına girmektedir.
Özel sağlık kurumlarının anlaşmalı olduğu bankalar, tedavi göreceğiniz özel sağlık kurumu aracılığı ile başvuru yaptığınızda, daha uygun koşullar sağlamaktadır.

Borç Transfer Kredisi

Bu yazı ilginizi çekebilir

Var olan ihtiyaç kredisi ve kredi kartı borçlarının tek bir kredide toplanarak borçlunun ödeme düzeninin sağlandığı kredi türüdür. Fakat borç transfer kredisinde, aynı tür krediler birleştirilmektedir. Örneğin ihtiyaç kredisi ile konut kredisi birleştirilemez; vergilendirme sisteminin ve vade sürelerinin farklı olması sebebiyle de mevzuat gereğince bu mümkün değildir. Fakat tatil kredisi ile eğitim kredisi birleştirilebilir çünkü ikisi de ihtiyaç kredisi türüdür ve vergilendirme sistemi ile vadeleri benzerlik gösterir.

Eşya Kredisi

Eviniz için teknolojik ürün, beyaz eşya, mobilya satın alırken eşya kredisinden faydalanabilirsiniz. Eşya kredileri genellikle düşük meblağlı ve kısa vadeli olduğundan dosya masrafı talep etmemektedir.

Tatil Kredisi

Genellikle yaz aylarında veya uzun tatil dönemlerinde sunulan bir kampanya kredisi olan tatil kredilerinde genellikle vade başlangıç tarihini erteleme imkanı bulunmaktadır. Tatil kredileri, ipoteksiz ihtiyaç kredisi türü olarak kabul edilmektedir.

Bayram Kredisi

Bayram ziyaretleri, bayram alışverişi, bayram sebebiyle tatile çıkma gibi durumlarda bayram kredisi kullanabilirsiniz. Bayram kredilerinde genellikle faiz oranları diğer ihtiyaç kredilerine göre daha düşük olmaktadır. Bayram kredisi fırsatları ile bütçenizi rahatlatacak avantajlar olayın kolayında bulabilirsiniz. Ayrıca bayram kredisi hesaplama aracını kullanarak rahat bir bayram geçirmenin planını yapabilirsiniz.

İpotekli İhtiyaç Kredisi

Teminat karşılığında kullandırılan kredi türleri, İpotekli İhtiyaç Kredisi olarak adlandırılır. Müşterinin ev, arsa, taşıt veya diğer varlıklarını teminat olarak gösterdiği ipotekli ihtiyaç kredileri, yüksek meblağlı krediler için kullandırılmaktadır.

İpotekli ihtiyaç kredilerinde tapu sahibi, teminat olarak gösterdiği varlık ekspertiz değerinin en fazla %80ine kadar kredi kullanabilmektedir. Taşıt ve arsanın teminat gösterilme halinde, bu oran değişebilmektedir. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, ipotekli ihtiyaç kredilerini vadesi en fazla 36 ay olacak şekilde sınırlandırmıştır.

Bunları da beğenebilirsin