İstanbul’da Ev Almak İsteyenler için Semt Rehberi

İstanbul’un gözde bir semt olmasının tek nedeni, iş olanaklarının fazla olması değildir. Aynı zamanda her biri kendine has olan farklı ilçeleriyle dünyanın en önemli metropollerinden biri olması da İstanbul’un avantajlarından biri olarak öne çıkmaktadır. Ev satın almak için yeterli birikimi olan ve İstanbul’da yaşamını hangi gözde ilçede kuracağı konusunda kararsız olan kişiler için, içeriğimize göz atabilirsiniz.

İstanbul’un Öne Çıkan Semtleri

İstanbul’un rağbet gören birçok semti olsa da, bu bölgelerin özelliklerine karşılaştırarak nerede yaşayabileceğinize karar vermek daha kolay bir hale gelebilir. İşte İstanbul’da ev almak isteyenler için bazı popüler semtlerin özellikleri;

Kadıköy

Anadolu Yakası’nın en nadide ilçelerinden biri olan Kadıköy, denize olan bağlantısı nedeniyle herkesin hayalini kurduğu bir bölgedir. Genellikle eski yapıların yer aldığı Kadıköy’de binaların büyük bir çoğunluğu oldukça sağlamdır. Site yaşamına adapte olmak isteyenler için de geniş bir seçenek yelpazesine sahip olan Kadıköy’ün, sosyal ve kültürel faaliyetlere erişim anlamında farklı avantajlara sahip birçok semti bulunmaktadır. Aynı zamanda birçok önemli noktaya yürüme mesafesi ile ulaşmanın kolay olduğu bu semtte, tren, metro, metrobüs ve otobüs hatlarına erişim, AVM ve restoranlara ulaşmak, kişisel ihtiyaçları sorunsuz bir şekilde karşılamak mümkündür.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Beşiktaş

Ulaşımın sorunsuz ve rahat olmasını isteyenler için ideal bir seçenek olan Beşiktaş, deniz iskelesi üzerinden Şehir Hatları ve özel motorlar ile önemli ulaşım noktalarına hızlı erişim imkanı sunuyor. Deniz ulaşımının yanı sıra, otobüs, metro ve metrobüse olan yakınlığı nedeniyle çalışanlar için ideal olan Beşiktaş’ta, hem site, hem de apartman yaşamına kolayca adapte olabilirsiniz. Aynı zamanda alışveriş, restoran, eğlence mekanları ve iş olanakları sayesinde birçok beklentiyi karşılayan semtte, bol yeşil alanı bulunan parklar da iç ve dış turizm açısından ön plana çıkıyor.

Şişli

Avrupa Yakası’nın en çok tercih edilen ilçelerinden olan Şişli, iş olanaklarının geniş bir alana yayılması dolayısıyla yaşamaya değer bir bölgedir. Aynı zamanda birbirinden eşsiz semtleriyle de dikkat çeken Şişli, arnavut kaldırımları, yüksek tavanlı ve ferah evleriyle eşsiz mimarisi ve yeşil alanlarıyla ev satın almak isteyeceğiniz bir bölgedir. Yüksek emlak fiyatlarının yanı sıra kentsel dönüşümün yoğun olarak uygulandığı bu bölgede, yeni ev satın alma imkanı da bulunuyor.

Bakırköy

En eski yerleşim yerlerinden biri olan Bakırköy, özellikle orta sınıf aileler için ideal bir bölgedir. İstanbul’da ev sahibi olmak ve hemen her ihtiyacını yaşadığı bölgeden çok dışarı çıkmadan halletmek isteyenler, Bakırköy’den ev almayı düşünebilir. Birden fazla alışveriş merkezine sahip olan ve denize olan yakınlığı ile dikkat çeken bu gözde ilçe, aynı zamanda ticari bir merkezdir. İş olanakları açısından oldukça avantajlı bir bölgede yer alması nedeniyle, çalışanlar için de doğru seçim olacaktır.

Bunları da beğenebilirsin