Kaç Yıllık Eve Konut Kredisi Verilir?

Yeni evli çift eve bakıyor

Ev sahibi olmak isteyen ve yeterli nakit parası bulunmadığı için konut kredisinden faydalanmak isteyen binlerce kişi var. Nakit ihtiyacını karşılamak adına konut kredisine başvuru yapacak olan kişilerin merak ettiği en önemli şey ise eski eve kredi çıkıp çıkmadığı. Günümüzde özellikle büyük şehirlerde binanın yaşı kaç olursa olsun özellikle önemli bölgelerdeki konutlar da büyük rağbet görüyor. Yazımızda kaç yıllık eve konut kredisi verilir sorusunun yanıtını bulacağız.

Eski Ev İçin Konut Kredisi Verilir mi?

Konut kredisi başvurularında banka birçok evrak istemektedir. Bu evraklardan biri de tapudur. Tapu talep edilmesinin nedeni evin detaylarını öğrenmektir. Tapuda konutun tapu tipi, tapu sahibinin bilgileri ve dairenin yaşı gibi bazı önemli detaylar yer almaktadır. Çoğu banka 20 yaşın üzerindeki daireler için konut kredisi başvurusuna onay vermekten çekinir. Çünkü olası bir durumda dairenin zarar görmesi mümkündür. Ancak eğer daire İstanbul gibi büyük bir şehirdeyse ve popüler bir lokasyonda yer alıyorsa eski bir binada olsa dahi konut kredisinin onaylanması ihtimali yüksektir. Diğer yandan eğer konut kredisinin onayı konusunda sorun yaşamaktan çekiniyorsanız yine de 20 yıldan genç olan binalardaki daireleri tercih etmeniz önerilir.

Eski Evler için Konut Kredisi Almak Doğru mu?

Bu yazı ilginizi çekebilir

Eski evlere konut kredisi onayı verilmez diye net bir durum söz konusu olmasa da bu tip konutlarda rayiç bedel çok düşük tutulmaktadır. Bu nedenle de rayiç bedele göre hesaplanan konut kredisinde alabileceğiniz kredi miktarı da az olabilir. Yani eski evlerde peşinat tutarının daha fazla olması gerekebilir. Bu da kişinin elindeki nakit miktarının yeterli olmamasını sağlar. Fiyat açısından avantajlı olsa da özellikle son yıllarda artan kentsel dönüşün projeleri ile evin kentsel dönüşüme girmesi muhtemeldir. Yani kişi aldığı evin içinde yaşamak istiyorsa herhangi bir zamanda evini boşaltması gerekebilir.

Eski Evler Kentsel Dönüşüme Girerse Kira Yardımı Alınabilir mi?

Kentsel dönüşüm şehirdeki hasarlı binaları yenileyerek depreme dayanıklı hale getirmek için çok önemlidir. Diğer yandan çoğu kişi kentsel dönüşüme giren eski evler için kira yardımı alınıp alınamayacağını merak ediyor. Evin yaşı fark etmeksizin eğer bina kentsel dönüşüme girerse kira yardımı alma hakkınız bakidir. Eviniz eski olsa da kentsel dönüşüme girmesi durumunda kira yardımından faydalanabilirsiniz. Kira yardımı devlet tarafından evin bulunduğu bölgedeki rayiç bedellere bakılarak belirlenir ve 18 ay süresince ev sahibine ödenir.

Doğru evi almak konut asistanı ile olayın kolayı’nda! Hemen bize ulaşarak doğru ev için aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin