Kaza Anında Kasko Nasıl Devreye Girer? Kaskodan Faydalanmak için İşlem Basamakları Neler?

Kasko sigortası yaptırılmış ve poliçe süresi henüz dolmamış bir aracın karayolunda motorlu veya motorsuz bir araçla çarpışması, araca hareket halinde veya dururken bir cismin çarpması, aracın devrilmesi, yuvarlanması, üçüncü kişilerin kötü niyetle araca verdiği zarar, aracın yanması, aracın veya araç parçalarının çalınması veya çalınmaya teşebbüs edilmesi gibi temel durumlarda (ve aşağıda belirttiğimiz ek durumları da kapsayacak şekilde) Kasko Sigortası devreye girmektedir.

 

Teminat Nasıl Devreye Girer?

Sigorta şirketleri aracı hasar tarihi itibariyle rayiç değerine kadar teminat altına almaktadır. Hasar tazmininin ne şekilde yapılacağı poliçede belirtilir. Kamu otoritesi tarafından aracın çekilmesi esnasında oluşan hasarlar kasko sigortasının teminatına dahildir. Sigortalı aracın fabrika çıkışı orijinalinde bulunan aksesuarlar da teminata otomatik olarak dahildir.

 

Kaskodan Faydalanmak için Ne Yapmak Gerekir?

Kasko sigortasından faydalanabilmek için bir ihbar süresi öngörülmüştür. Bu süre 5 gündür. Kasko sigortasını yapan firmaya bu süre içinde kaza bildirimi yapılması gerekmektedir. Eğer trafik kazası gerçekleştiğinde araç hareket edemiyor ve bir çekiciye ihtiyaç duyuluyorsa kasko firması aranır. Çekici ve olay yerine eksper gönderilmesi, hasar dosyası açılması ve araçsız kalınan süre için araç temini işlemleri kasko firması tarafından yapılır.

Bu yazı ilginizi çekebilir
Kasko’dan faydalanabilmek için herhangi bir hasar durumunda;

-Hasarın sigorta şirketi tarafından karşılanabilmesi için sigorta poliçesi fotokopisi

– Kaza tespit tutanağı

– Alkol raporu

– Kazaya karışan sürücülerin ehliyet ve ruhsat fotokopileri

– İfade ve görgü tespit tutanakları

– Ve hasarla ilgili fotoğraflarla birlikte 5 iş günü içinde sigorta şirketine ihbarda bulunulması gerekir.

Bunları da beğenebilirsin