Konut Edindirme Yardımı Nasıl Alınır?

Devlet tarafından sağlanan konut yardımı için bir konut hesabı açtırma şartı aranıyor. İstenen şartlar yerine getirildiğinde ise devlet katkı sağlıyor. Hükûmetin hem tasarruf oranlarını artırmak hem de evi olmayan vatandaşlara destek sağlamak üzere hazırladığı sistemin tüm detaylarını sade bir anlatımla sizler için hazırladık.

Konut Yardımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Vatandaşlara devlet tarafından sağlanan konut yardımında nakit yardım yapılır ve üst limit de belirlenmiştir. Devlet tarafından yapılan bir yardım olduğu için her detay Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte belirtilmiştir. Aylık veya üç aylık olarak düzenli şekilde ödemeler yapmak gerekiyor. Böylece hem birikim yapılıp hem de konut için gerekli bütçenin bir kısmının devlet tarafından ödenmesi sağlanabiliyor.

Konut Edinme Hesabı Nasıl Açılır?

Bu yazı ilginizi çekebilir

Birikimlerini konut alarak değerlendirmek isteyen kişiler, devletin belirlediği bankalara giderek TL cinsinden konut yardımı hesabı açılmalıdır. Konut hesabı mevduat ürününe sahip herhangi bir banka uygun olacaktır. Mevduatın yanı sıra katılım hesabı olarak da açtırmak mümkündür. Hesaplar internet veya mobil şubelerden değil fiziki şubelerden açılabiliyor. Gerekli şartlar sağlanırsa ek olarak yüzde 20 katkı almak mümkün. 30 bin liraya kadar peşinat yatırmanız halinde aldığınız devlet desteği oranı da avantajlı olacaktır.

Kimler Konut Edindirme Yardımı Alabilir?

Daha önce 18 yaşında gerçek kişi olma şartı vardı ancak şimdi birinci derece kan bağı olan kişilerin velayetindeki 18 yaş altı kişilere de bu hak tanınmıştır. Türk vatandaşı olmak il şart olarak aranır. Türk vatandaşı olmak il şart olarak aranır. Aynı zamanda akıl sağlığı yerinde olma şartı da bulunmaktadır. Gerektiğinde rapor da istenebilir.

Hangi Konutlar İçin Yardım Alınabilir?

Yasada bu konutlar belirtilmiştir: barınma amaçlı kullanılacak müstakil evler, apartman daireleri, müstakil evler, kat irtifakı bulunan tapusu olan yapılar, kullanım izni almış iskan belgesi bulunan yapılar, çiftlik evleri, çok amaçlı yaşam alanları gibi mülkler.

Bunları da beğenebilirsin