Konut, İhtiyaç ve Taşıt Kredisinde Faiz İndirimi

Yeni yılda yatırımları için kredi çekmeyi planlayanların gözü kulağı faiz oranlarındaki indirimde. İhtiyaç kredisi, konut kredisi ya da taşıt kredisi çekmek isteyenler sene sonunda yapılacak faiz indirimini bekliyor. 2020’de tüm krediler hakkında detaylı bilgiler yazımızda sizleri bekliyor.

Kredi Faiz İndirimi Netleşti mi?

Bu yazı ilginizi çekebilir

Yeni yılın başlaması ile birlikte Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank tarafından yapılan indirimler geçerli olacak. Ev ya da araba almak için gerek duydukları krediyi çekmeyi planlayanlar devlet bankalarının yapacağı bu düzenlemeyi bekliyordu. 2020 yılı itibari ile çeşitli krediler için faiz oranları netleşti. Kamu bankalarının ihtiyaç kredisi için uyguladığı düşük faiz politikası devam ediyor. Ziraat bankasının maaş müşterileri için uyguladığı 1.17’lik kredi oranı 1.05 düzeyine geriledi. Aynı şekilde maaş müşterisi olmayanlar için de güzel haberler var. Ziraat Bankası ile çalışmayanlar için belirlenen kredi oranı 1.25’den 1.12’ye düşmüş durumda. Aynı zamanda Halk Bank’ın ihtiyaç kredisi için de yeni rakamlar yürürlükte. Yeni kredi oranı 1.05 olarak belirlenmiş durumda.
Araç almayı düşünenler için taşıt kredileri de yeniden düzenlendi. Ziraat Bankası faiz oranını 1.21 düzeyinden 1.04’e kadar indirirken Halk Bank’ın yeşil ışık taşıt kredisi kampanyası ile taşıt kredi oranı 1.02’ye inmiş oldu.

0,79 Müjdesi

Ev almak herkesin hayali. Bunun için yaptığınız birikimlerin üstüne bir de kredi çekmeniz gerekiyor ki hayalinizdeki yuvaya kavuşabilirsiniz. Hesaplamalarını yapan, ev almaya niyetli herkes sene sonunda yapılacak kredi oranlarındaki indirimi bekliyordu. Nihayet 2020’nin ilk gününden geçerli olmak üzere konut kredisi için belirlenen yeni oranlar açıklandı. Ziraat bankası, Halkbank ve Vakıfbank konut kredisi için 0.79 kredi oranı belirlediler. Bu oranlar oldukça iyi ve ev almak için kredi çekmeyi bekleyenlerin yüzünü güldürdü. Yalnız kimimizin planlarında bazı değişikliklerin yapılmasını gerektirecek bazı açıklamalar da yapıldı. Konut kredisi için belirlenen bu yeni oran yalnızca sıfır evleri kapsıyor. İlk açıklamada yer alan ifadede bu kredi oranının sıfır konutlar için olduğu söylenirken bunun tüm sıfır konutları mı yoksa yalnızca anlaşmalı konutları mı kapsadığı kesin değil. İkinci el evlerde konut kredisi yüzde 0.99 olarak devam edecek ve beklenildiği gibi yapılandırmaya dair herhangi bir açıklama yapılmadı henüz. Kredi çekmeyi düşünenlerin bu dönemde her türlü yeni gelişmeyi dikkatle takip etmesi gerekiyor.

Bunları da beğenebilirsin