Konut Kredisi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Kendi evini almak isteyen çoğu kişi yeterli nakit miktarına sahip olmadığı için ihtiyaçlarını konut kredisi alarak karşılamayı tercih ediyor. Satın alınacak ev için yeterli peşinatınız varsa kalan miktar için konut kredisi başvurusunda bulunabilirsiniz. Kredi notu yüksek olan herkes için konut kredisi başvurusu olumlu sonuçlansa da çoğu kişi konut kredisi için gerekli evrakların hangileri olduğunu merak ediyor. Konut kredisi şartları ve gerekli evraklar için yazımızı okumaya devam edin.

Konut Kredisi Şartları Neler?

Konut kredisi için başvuru yaparken kredinin onaylanması için bazı şartların yerine getirilmesi gereklidir.

Konut kredisi çekecek olan kişinin 18-70 yaş aralığında olması gerekmektedir.

Konut kredisi başvurusu sırasında istenen belgelerin tamamlanarak bankaya verilmesi gereklidir. Bu belgeler bankanın hem siz hem de ev ile alakalı bilgi edinmesini sağlar.

Kredi notunun yüksek olması konut kredisi başvurusundaki en önemli şartlardan biridir. Düşük kredi notuna sahip olan kişilerin başvurusunun olumlu sonuçlanması mümkün değildir. Kredi notu kişinin harcama alışkanlıklarının yanı sıra daha önceki kredi ya da kredi kartı ödemelerini düzenli yapıp yapmadığı ile alakalıdır.

Hane gelirinin aylık harcamalar düşüldüğü zaman konut kredisi taksitini ödeyecek miktarda olması gereklidir.

Konut kredisi için başvurulan evin iskanının olması da zorunludur. Eğer inşası henüz tamamlanmamış bir ev için kredi talebinde bulunacaksanız kat irtifakı sunulması gereklidir.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Konut Kredisi Başvuru Belgeleri

Konut kredisi çekerken istenen belgeler arasında şunlar bulunmaktadır;

Krediyi çekeceğiniz banka şubesinde doldurulacak başvuru formu.

Nüfus cüzdanı ya da ehliyet/pasaport.

İkamet belgesi.

Gelir belgesi.

Satın almak istenen evin tapu fotokopisi ya da iskan belgesi ve kat mülkiyeti tapusu.

Ücretli çalışansanız yukarıdaki belgeler haricinde çalıştığınız şirketin imza sirküleri ve maaşınızda kısıtlama olmadığını gösteren belge.

Serbest meslek sahiplerinin yukarıdaki belgelere ek olarak faaliyet belgesi, imza sirküleri, son 1 yıla ait bilanço, gelir tablosu, Ticaret Sicil Gazetesi ve Kurumlar Vergisi tahakkuk fişi sunması gereklidir.

Bunları da beğenebilirsin