Konut Sigortası Nedir? İndirimleri Nelerdir?

Konut sigortası, evinizi aylık primler karşılığında birçok risk ve felakete karşı güvence altına alan bir sigorta türüdür. Sevdiklerinizi ve yaşam alanınızı güvence altına alabileceğiniz konut sigortası, aynı zamanda geleceğinizi de güvence altına alır ve evinizde güvenle ve huzur içinde yaşamanızı sağlar. Üstelik konut sigortası yaptırmak için illa ev sahibi olmanız gerekmez. Kiracı olduğunuzu sigorta şirketine belirttiğiniz zaman size uygun ve eşya teminatlı bir konut sigortası yaptırabilirsiniz.

Daha önce hiçbir felaket veya risk ile karşı karşıya kalmamış, konutu zarar görmemiş kişiler, konut sigortası yaptırmayı maliyetli ve gereksiz bir eylem olarak görebilir. Ancak, öngörülemez bir felaket sonrasında konut sigortanız yoksa, konut sigortasına ödeyeceğiniz aylık bedelden katbekat fazla bir masrafı bir anda karşınızda bulabilirsiniz. Bu durum bütçenizi konut sigortası yaptırmaktan daha fazla sarsacaktır. Eğer konut sigortası yaptırırsanız, başınıza gelen olumsuz bir durum ya da bir felaket sonrasında hasarlarınızı karşılayacak ve yardımınıza koşacak bir teminat ile huzurlu ve güvenli günlerinize daha kısa sürede dönebilirsiniz. Bu nedenle konut sigortası yaptırmak hem sizin için hem sevdikleriniz için hem de konutunuz ve eşyalarınız için oldukça önemli, gerekli ve zahmetsiz bir eylemdir.

Konut Sigortası İndirimleri Nelerdir?

Sigorta acentelerinin sunduğu indirimlerden bazıları aşağıdaki gibidir:

Alarm indirimi: Eğer sigorta kapsamına alınan konutunuz içerisinde çalışır durumda olan bir alarma sahipseniz, bu alarmın hırsızlık riskine karşı caydırıcı bir özelliği olması sebebiyle alarm indiriminden faydalanabilirsiniz.

Hasarsızlık indirimi: Konut sigortaları genellikle yıllık olarak yapılır. Her yıl sonunda sigorta acentesi yetkilisi ve müşteri tekrar bir araya gelerek yeni bir sigorta poliçesi hazırlar. Eğer bir önceki yıl, konutunuzda hiçbir hasar olmamış, hiçbir risk oluşmamış ve sigortadan hiçbir ödeme almamışsanız, bu durum bir sonraki yıl için sigorta şirketinizin hasarsızlık indirimi yapmasını sağlayabilir. Ancak bu indirim, her sigorta şirketinin yaptığı bir indirim olmadığı için, poliçenizi oluşturmadan evvel bu konu hakkında sigorta danışmanınızdan bilgi almanızda fayda vardır.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Konut Sigortasında Beyan

Sigorta şirketlerinin size sunacağı indirimler, ancak siz sigorta sözleşmesinin yapıldığı esnada eksiksiz ve doğru bilgiler verirseniz geçerlilik kazanır. Çünkü olası bir hasar durumunda yararlanmak isteyeceğiniz indirimi belgelemeniz istenir. Eğer bunu yapamazsanız ve önceden eksik bilgi vermiş olursanız, ya indirimden yararlanamazsınız ya da kesintili bir ödeme alırsınız.

En Uygun Konut Sigortası Nasıl Seçilir?

Konut sigortalarının içerdiği hasarsızlık ve alarm indirimleri, sizin için en uygun konut sigortasını bulmanızda size yardımcı olabilir. Ayrıca konut sigortası yaptırırken poliçenize ekletebileceğiniz ek teminatlar ile sigortayı hem daha güvenli hem de daha kapsamlı hale getirebilirsiniz.

Tüm sigorta şirketlerinin sunduğu kampanya, indirim ve avantajlar birbirinden farklı olabilir. Örneğin birçok sigorta şirketi tarafından sunulan hasarsızlık indirimi, bazı sigorta şirketlerinin indirimleri arasında yer almaz. Bu nedenle, eğer bir önceki yıl içerisinde sigorta kapsamındaki konutunuzda herhangi bir olumsuz durum oluşmadı ise ya da konutunuz için herhangi bir hasar bildiriminde bulunmadıysanız bir sonraki yıl ödeme indiriminden yararlanabileceğiniz hasarsızlık indiriminin, görüştüğünüz sigorta şirketi tarafından uygulanıp uygulanmadığını önceden öğrenmeniz gerekmektedir. Birçok sigorta şirketi hasarsızlık indirimi sunsa da bu indirim şirketler arasında da oran olarak farklılık gösterebilmektedir. Bu nedenle, ayrıntılı bilgi almanız sigortanızın sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Aynı şekilde, konutunuzun sahip olduğu bir alarm sistemi var ise size indirim sunan alarm indirimi hakkında da sigorta poliçenizi imzalamadan önce bilgi almanız size fayda sağlayacaktır. Tabii ki bu indirimlerden yararlanmanız için sigorta poliçenizi eksiksiz bir biçimde doldurmalı ve eşya beyanlarınızın bildirimini eksiksiz ve doğru olarak yapmalısınız.

Konut sigorta ve kredi işlemleri tek adreste, işlemlerinizi pratik şekilde gerçekleştirebilmek için Olayın Kolayı!

Bunları da beğenebilirsin