Konut Sigortası Nedir? Nasıl Yaptırılır?

Konut kredisi öderken ya da ev almak için para biriktirirken çekilen zorluk ve sıkıntılar sadece ileride daha rahat bir yaşam sürmek ve geleceği güvence altına almak içindir. Ancak başta doğal afetler olmak üzere birçok sebepten dolayı içinde yaşadığınız ev zarar görebilir ve mağduriyet yaşayabilirsiniz. Bu nedenle, konut sigortası yaptırmak herkes için büyük bir önem taşımaktadır. Çünkü konut sigortası hem evinizi hem de sevdiklerinizi koruyan en önemli sigorta türüdür. Depremden, göçükten, hırsızlıktan, yangından, taşkından, selden ya da saldırılardan evinizi koruyan bu sigorta türü, hem evinizin güvencesi hem de geleceğinizin teminatıdır.

Konut Sigortası Ödemeleri

Konut sigortaları, yıllık olarak yapılmakta ve sigorta primleri aylık olarak ödenmektedir. Ancak sigorta şirketine bağlı olarak bu süre uzatılabilir ya da her sene konut sigortası yenilenebilir.  Eğer uzun yıllar boyunca aynı sigorta şirketinden konut sigortası almaya devam ederseniz, şirket daimi müşterisi olduğunuz için size birçok indirim ve avantaj da sunulabilir. Konut sigortanız, evinizin aldığı hasarları karşılamayı taahhüt ederken, sözleşmenizde yapacağınız küçük bir ekleme ve ödemelerinizdeki küçük bir artış ile tüm bu felaketlere karşı ev eşyalarınızı da güvence altına alabilirsiniz.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Konut Sigortasını Kimler Alabilir?

Konut sigortası hakkında çok bilinen bir diğer yanlış da konut sigortası yaptırıldığı esnada oturduğunuz evin sahibi olmanız gerektiğidir. Oysaki konut sigortası yaptırmanız için ev sahibi olmanız gerekmemektedir. Oturduğunuz konutta kiracı olsanız dahi, eşya teminatınız ile birlikte konut sigortası yaptırabilirsiniz.

 

Konut Sigortası Fiyatlaması ve Kapsam

Konut sigortalarının sabit bir fiyatı olmamakla birlikte evinizin bulunduğu lokasyona, büyüklüğüne ve daha birçok değişkene göre değişebilmektedir. Ödemeleri de aynı şekilde esneklik gösterebilir.

Aşırı yağışlar, dikkatsizlik nedeniyle çıkmış ve bireysel hatalardan kaynaklanan yangınlar, kuvvetli fırtınalar, depremler, hırsızlıklar ve iklim koşullarına karşı konut sigortanızı yapılandırmanız ve konut sigortanızın karşılamayı taahhüt ettiği vakalarda göz atmanızda büyük fayda vardır. Çünkü bazı konut sigortaları, yapılandırıldıkları esnada kapsanmayan bir felaketin hasarını üstlenmemektedir. Bu nedenle, en baştan nelere karşılık koruma aldığınızı bilmeniz gerekmektedir. Ayrıca, sel ya da su baskınının imkansız olduğu bir yerdeyseniz bu kapsamaları sözleşmeden çıkarabilir, yerine başka kapsamalar alabilirsiniz. Bu da size avantaj sağlayacaktır.

Unutmayın, başınıza gelen felaketler yılların emek ve kazanımlarını birkaç saniye içerisinde yok edebilir. Felaketlerden sonra size emeklerinizin karşılığını ve kazanımlarınızı geri getirecek olan tek şey, sahip olduğunuz sigortalardır.

Bunları da beğenebilirsin