Konut Sigortasına Hırsızlık Teminatı Kapsamı

Hayatımızda pek çok istenmeyen durumla karşılaşabiliriz, sağlık sorunları yaşayabilir, ekonomik sıkıntılarla baş etmek durumunda kalabiliriz. Tüm bu tehlikelerin getireceği sıkıntılardan korunmak için sigorta en mantıklı çözümdür. İşte bu yüzden hırsızlık ihtimaline karşı da sigorta yaptırmak birçok insanın tercihi olmuştur. Araçlarımıza yaptırdığımız kasko gibi evlerimizi de sigortalatabiliriz. Bu sigortaları yaptırırken acente şirketleri ile imzalayacağımız poliçelerin detaylarını dikkatlice okumak birinci kuralımız olmalı. Sigorta teminatımızın neleri kapsadığından ancak bu şekilde emin olabiliriz.

Konut Sigortası Teminatları

Evlerimizi güvence altına almak adına yaptıracağımız konut sigortası binanın kendisini, temel tesisatını ve tercihe bağlı olarak da içindeki eşyaları koruma altına alır. Doğal felaketler ya da başka sebeplerle oluşabilecek hasarlarda sigortanız devreye girecektir. Konut sigortası kapsamı tercihlere göre farklılık gösterebilir. Poliçenizi hazırlatırken istediğiniz teminatların eklenip çıkarıldığından emin olmayı unutmamalısınız. Teminatları temel olarak özetlemek gerekirse en başta Asıl Teminatlar gelir. Yangın veya patlama ile oluşabilecek zararları kapsayan bu teminat bütün sigortalarda bulunur. Bundan sonra ek teminatlarla sigortanızı genişletebilirsiniz. Örneğin cam kırılması gibi özel durumlar için sigorta yaptırabilirsiniz. Ferdi kaza sigortası, yardım hizmetlerinden faydalanma hakkı, araç çarpması gibi ihtimaller için sigorta kapsamınızı genişletebilirsiniz. Doğal afet risklerini özellikle belirleyerek, örneğin evinizin yakınında bulunan bir ırmağın taşması ya da dere yatağına yakın bir evin sel baskınına uğraması gibi tehlikelere karşı konut sigortası teminatı oluşturabilirsiniz.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Konut Sigortası Hırsızlığı Kapsar Mı?

Konut sigortasının hırsızlık ihtimaline karşı da güvence sağlaması sizin sigorta anlaşmanızı yaparken bu teminatı ekleme talebinize göre şekillenir. Evinize hırsız girmesi durumuna karşı sigortalı olmak istiyorsanız konut sigortası yaptırırken hırsızlık teminatını da edinmeniz gerekir. Bu teminat sayesinde evinize hırsız girmesi ve eşyalarınızı çalması durumunda oluşacak maddi zararınızı veya hırsızın binada oluşturduğu zararları sigortanız karşılar.

Hırsızlık Teminatı Kapsamı Nelerdir?

Evinize izinsiz yollarla; kırarak, delerek ya da yıkarak yani kısaca zorlayarak, herhangi bir araç gereç yardımıyla ya da balkon ve pencere gibi yollardan izinsiz girilmesi durumunda hırsızlık teminatınız devreye girer. Hırsızlık sonucu oluşabilecek kayıp ve zararlar teminatınızın belirlediği kıstaslar doğrultusunda sigorta şirketiniz tarafından karşılanacaktır. Evinizde yüksek kıymetli eşyalar, örneğin kasa, ziynet eşyası ya da kıymetli sanat eseri gibi özellikle sigortaya dahil etmek istediğiniz şeyler varsa bunları sigorta teminatında belirterek güvence altına alabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin