Kredi Başvuru Süreci Nasıl İlerliyor?

Kredi başvuru sürecine dair evrakları inceleyen mutlu, evli çift

Konut veya araba sahibi olmak, seyahat etmek, eğitim almak ve ani maddi ihtiyaçları karşılamak gibi birçok sebeple tercih edilen kredi başvurusu, borç almanın resmi yolu olarak ifade edilebilir. Bu durumlar dahilinde belirli bir miktara ihtiyaç duyan kişiler, bankalara başvurarak kredi ihtiyaçlarını belirtip başvurularını gerçekleştirerek onay sürecinin tamamlanmasını beklemelidirler. Krediye başvuran kişinin olumlu yanıt alması durumunda ise hesaba aktarım yapılarak işlemler tamamlanmaktadır. Bu yazımızda krediye ihtiyaç duyan adayların kredi başvuru sürecini ele aldık ve kredi almak isteyen kişileri bu bağlamda bilgilendirmeyi amaçladık.

Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kredi başvurusundan önce ihtiyaç duyulan kredi tutarı belirlenmeli ve kişiye en uygun kredi tercih edilmelidir. Gelirinize göre ideal kredi tutarını öğrenmek için olayınkolayı Kredi Asistanı’nı kullanabilirsiniz. Bu karar aşamasından sonra en uygun görülen krediye çevrim içi, mesaj yoluyla ya da yüz yüze başvuru yapılabilmektedir. Bu üç yöntem dahilinde çeşitli kolaylıklar bulunmaktadır. Çevrim içi ve mesaj yöntemiyle gerçekleşen başvurular için kısa süre beklemek gerekirken, yüz yüze gerçekleşen başvurularda kredi onayı hakkında bankanın müşteri temsilcisi tarafından anında bilgilendirilebilmektesiniz.

Çevrim içi başvurular bankaların mobil uygulamaları ve web siteleri üzerinden gerçekleştirebilirken, mesaj yöntemiyle başvuruyu ise bankaların ilgili numaralarına mesajı atarak gerçekleştirebilmektesiniz. Yüz yüze başvurularda ise tek yapmanız gereken ilgili bankanın şubesine giderek müşteri temsilcisi ile görüşme sağlamak olacaktır.

Kredi Başvuru Süreci ve Onay Süreci Nasıl İlerler?

Bu yazı ilginizi çekebilir

Krediye başvuru şekilleri farklılıklar gösterirken onay şeklinde de başvuru şekline bağlı olarak çeşitli farklılıklar ortaya çıkmaktadır. Son dönemlerde en çok tercih edilen kredi başvuru yöntemi çevrim içi ve mesaj yoluyla olandır. Bu yöntemler dahilinde başvurduğunuz bankalar kredi notunuzun kontrolünü sağlayarak size geri dönüş sağlamaktadırlar. Mesajla başvuru sürecinde başvurusunu gerçekleştiren aday ön onayı geçtikten sonra bankaya yüz yüze müracaat ederek kredi adına ikinci bir görüşme sağlamak durumunda kalabilmektedir. Yüz yüze gerçekleşen başvurularda ise evraklar doldurulduktan kısa süre sonra müşteri temsilcisi yardımıyla kredi onayı alınıp alınmadığı kolaylıkla öğrenilebilmektedir.

Kredi Ön Onay Nedir?

Taşıt, konut, eğitim, ihtiyaç gibi birçok farklı sebeple krediye başvuran kişiler, kendilerine en uygun gördükleri krediye karar verdikten sonra çevrim içi, mesaj ya da yüz yüze kredi başvuruları gerçekleştirmektedirler. Daha önce de söz ettiğimiz üzere yüz yüze gerçekleşen başvurularda kredi onayı ya da ret alması durumu, evraklar doldurulduktan hemen sonra müşteri temsilcisi tarafından başvuru sahibine iletilmektedir. Bu durum ya kredinin alınması ya da sürecin tamamen son bulması ile sonuçlanmaktadır. Çevrim içi ve mesaj yöntemlerinde ise durum çok daha farklıdır. Bu alanlarda banka şubelerinde tercih edilmeyen ön onay durumu söz konusudur.

Kredi ön onayı başvuran kişinin koşulları sağlaması ve kredi puanın yeterli olup olmadığının başvurulan bankalar tarafından incelerek dönüş gerçekleştirmesi durumdur. Kredi ön onayı genel anlamda bir gün içerisinde başvuru sahibine iletilmektedir. Kredi ön onayını alan kişiler, bankaların talep ettikleri evraklar ile şubeye başvurabilmekte ve ilgili bankanın müşteri temsilcileri ile yüz yüze gerçekleştirecekleri bir görüşme sonrasında kesin onayı aldıktan sonra kredilerini kullanmaya başlayabilmektedirler.

Kredi başvuru ve onay sürecini başarıyla tamamlayan kişilerin dikkat etmesi gereken bazı önemli unsurlar da bulunmaktadır. Bu unsurlar genel anlamda kredinin faiz oranı, ödeme yöntemi, geri ödeme tarihi ve miktarının belirli bir plan ve program içerisinde düzenlenmesidir. Bu düzenleme kredi sahibi kişilerin geri ödeme dönemini rahat ve kolay bir şekilde geçirmelerine olanak sağlayacaktır.

Kredi başvuru ve onay süreci için başvurmayı düşündüğünüz bankaların ayrıcalıklarını dikkatle incelemenizi öneriyoruz..

Bunları da beğenebilirsin