Kredi Çekerken İşsizlik Sigortasının Önemi

Banka kredileri hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. İster büyük meblağlar olsun, isterse küçük bir miktar hepimizin hayatından bir noktada banka kredisi geçmiştir. Herkesin paraya sıkıştığı anlar olabilir, evlilik gibi, ev ya da ara almak gibi büyük masrafların yükümlülüğüne girebiliriz. Bu durumda tek şansımız bankaların kredi imkanlarına başvurmak. Bu başvurularda göreceksiniz ki bankalar daima kendileri sağlama almanın peşindedirler. Bu yüzden örneğin hayat sigortası yaptırmanızı mecburi kılarlar. Bizlerin de kredi alırken dikkatle düşünüp taşınmamız ve her ihtimali gözden geçirmemiz gerekir. Gerekli önlemlerimizi almalıyız ki sonradan başımız ağrımasın. Kredi çekerken yapmamız gereken bir şey de işsizlik sigortası ile güvence altına girmek. Peki nedir bu işsizlik sigortası?

İşsizlik Sigortası Nedir?

İşsizlik sigortasını SGK’nın sağladığı işsizlik maaşı ile karıştırmamak gerekir. Bu tıpkı hayat sigortası gibi kredi alırken başvurabileceğiniz bir sigorta türüdür, aylık ödeyeceğiniz prim miktarını arttırarak işsizlik sigortasına katılabilirsiniz. Kredi ödemeleriniz esnasında işten çıkarılmanız durumunda sigorta şirketi siz iş bulana kadar ödemelerinizi sağlayacaktır böylece.

Kredi Çekmeden Önce İyi Planlama Yapın

Bu yazı ilginizi çekebilir

Kredi çekerken daha işin başında bir ödeme planı oluşturmak gerekir. Elinize geçen toplam gelirinizi ve gelecekte bu gelirin ne miktarda artıp azalacağını öngörebilmelisiniz. Daha sonra ihtiyacınızı belirlemeye geliyor. Burada da tam olarak ne kadar bir kredi çekmeniz gerektiğini, artıları ve eksileri ile hesaplamalısınız. Daha sonra uygun banka kredilerini araştırarak en uygun seçimi yapmak kalıyor.

Her İhtimali Göz Önünde Bulundurun

Kredi çekerken ve ödemeleri yaparken birçok umulmadık şey olabilir. Planlarınıza bu ihtimali göz önünde tutarak esneme şansı vermek en akıllıca davranış olacaktır. Kredi çektikten ve ödemeye başladıktan sonra da faiz oranlarını takip etmeli ve yapılandırma şansınızın olup olmadığını araştırmalısınız. Bazen yeni oranlarla oluşturulan yapılandırmalardan fazlasıyla karlı çıkabilirsiniz.

İşsiz Kalmak Her Daim Olası Bir İhtimal

En önemlisi de işsiz kalma riskinizin her daim var olduğunu unutmamalısınız. Çoğumuz bir iş yerinde, şirketin bünyesinde maaşlı olarak çalışıyoruz. Bu maaşa güvenerek kredi çekiyoruz. Eğer kredi ödemelerimizin orta yerinde işten çıkarılırsak tüm planlar da suya düştü demektir. Bu yüzden kredi çekerken işsizlik sigortası yaptırmak sizi büyük bir güvence altına alacak demektir. Yalnız şunu unutmayın işsizlik sigortası siz işsizken kredinizin tamamını ödeyecek diye bir kural yok. Yapacağınız anlaşmada yeniden iş bulmak için ne kadar süre ödemlerin sigorta tarafından yapılacağı belirtilecektir. Maaşlı çalışanların kredi çekerken mutlaka değerlendirmesi gereken bir seçenek işsizlik sigortası.

Bunları da beğenebilirsin