Kredi Çekerken Karşılaşılan Masraflar Nelerdir?

Kredi çekmek için başvuru yapan vatandaşlar nakit ihtiyacını karşılayarak belirli faiz ve vade oranlarına göre aylık ödeme yapıyor. Bu sayede herhangi bir ihtiyaç için toplu paraya ulaşmış olan kişiler başvuru öncesinde kredi çekmek için hangi masrafların ödenmesi gerektiğini merak ediyor. Kredi miktarına dahil edilen kredi masraflarının hangileri olduğunu ve olayinkolayi.com üzerinden kolaylıkla kullanabileceğiniz kredi hesaplama araçlarını yazımızda bulabilirsiniz. 

Kredi Notumu Hesapla

Kredi onayının alınması için en önemli kriterlerden biri olan kredi notu ile kredi çekip çekemeyeceğinizi öğrenebilirsiniz. Findeks kredi notu ödeme alışkanlıklarının bankalar tarafından görülebildiği bir sistemdir. Bu sayede kişinin daha önceki kredi ve kredi kartı borçlarını ödeme alışkanlıklarına göre kredi onayı verilir. “Kredi Notumu Hesapla” aracı üzerinden kredi notunuzu rahatlıkla görebilirsiniz.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Ne Kadar Kredi Çekebilirim?

Nakit ihtiyacınızın tümü karşılamak için kredi çekmek mantıklı görünse de kredi notu ile bağlantılı olarak istediğiniz miktarda kredi çekemeyebilirsiniz. Özellikle konut kredilerinde vatandaşların belirli bir peşinatının olması gerekmektedir. Bankaya başvuru yaparak ne kadar kredi çekebileceğinizi öğrenebilirsiniz. Ancak “Ne Kadar Kredi Çekebilirim?” hesaplama aracı ile online olarak kredi çekebileceğiniz miktarı kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Hesaplama aracı üzerinde yer alan kredi tipi, belgelenebilir aylık gelir ve eşinizin aylık geliri kısımlarını doldurduktan sonra belgeleyebileceğiniz başka bir gelir olup olmadığını seçmeli, ardından mevcut bir krediniz varsa evet şıkkını işaretlemelisiniz. Tüm bilgileri girdikten sonra “hesapla” butonuna tıkladığınızda alabileceğiniz kredi miktarına ulaşabilirsiniz.

Kredi Dosya Masrafım Ne Kadar?

Kredi dosya masrafı bankalar tarafından alınan bir masraf olarak dikkat çekiyor. Her kredi çeken kişiden alınan dosya masrafı kredi olarak verilecek tutardan tahsil edilmektedir. Diğer yandan kredi dosya masrafı çekilecek olan kredi miktarına bağlı olarak da değişmektedir. “Kredi Dosya Masrafım Ne Kadar?” hesaplama aracını kullanarak çekeceğiniz kredi tutarına göre ne kadar dosya masrafı ödeyeceğinizi öğrenebilirsiniz. Bunun için hesaplama aracındaki ilgili alana çekilecek kredi miktarını yazmanız ve “hesapla” butonuna tıklamanız yeterlidir.

 

Bunları da beğenebilirsin