Kredi Ertelemesi Nedir? Nasıl Yapılır?

Kredi borçları bu zor günlerde birçok vatandaşın aklını kurcalayan bir soruna dönüşmüş durumda. Salgın sebebiyle ekonominin yavaşlamış olduğu bir gerçek ve bu durum işinden olan ya da izne çıkarılan işçilerin akıllarında hep aynı soruya yol açıyor, borçları nasıl ödeyeceğiz? Bu konuda neyse ki bankaların verdiği olumlu bir karar var. Kredi borçları erteleniyor. Peki bu erteleme tam olarak ne anlama geliyor? Kredi ertelemeleri nasıl işliyor? Cevaplar yazımızda.

Kredi Ertelemesi Nedir?

Bankaların gerekli gördüğü durumlarda kredi ödemelerini bir süre boyunca askıya almasına kredi ertelemesi denir. Tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizin de içinden geçtiği bu salgın döneminde ekonomik faaliyetlerin yavaşlamış olduğu bir gerçek. Bu durumu gören bankalar da müşterilerini zor durumda bırakmamak için kredi ertelemesine gidiyor. Kredi ertelemeleri farklı kredi türleri için olabilir.Bu noktada karar bankanın insiyatifine kalmış. En başta bireysel krediler geliyor , konut kredisi ve taşıt kredisi gibi yüklü ve uzun döneme yayılan ödeme planları için de kolaylık sağlanabiliyor..

Bu yazı ilginizi çekebilir

Hangi Bankalar?

Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası geçtiğimiz gün salgının yarattığı ekonomik zorluklara karşı aldıkları önlemleri duyurdular. Firmaların ihtiyaçları doğrultusunda ek kredi imkanları sağlanması planlanıyor. İş Bankası da ihtiyaç halindeki tüm müşterilerine gerekli desteği sağlayacağını bildirdi. Bankaların hazırladıkları destek paketlerinde birçok farklı seçenek sunuluyor.
Ziraat Bankası 31 Mart tarihli ancak gerçekleştirilemeyen taksit ya da faiz ödemelerini ileri bir tarihe ertelediğini açıkladı. Ayrıca personel maaşlarını Ziraat ’ten yapan firmalar için eğer çalışan azaltması yapmadılarsa üç aylık maaş giderleri kadar limit imkânı sunuyor. Bunların yanında müşterilere kredi ödemelerinde de ek süre tanınması planlanıyor.
Vakıf Bank müşterilerinin virüs salgını ile ekonomik olarak en az şekilde etkilenmeleri için dokuz maddelik destek planı açıkladı. 30 Hazirana kadar yapılması gereken tüm kredi ödemelerinde kolaylık sağlanacağı ve firmalara üç aylık maaş gideri kadar kredi sağlanacağı açıklandı.

Ne Zamana Kadar Ertelenebilir?

Bankalar salgın ile mücadele etmek için birçok alanda düzenlemeye gitmiş durumda. Şube çalışma saatlerinin düzenlenmesinden müşterilerin işlemlerini sanat bankacılık yöntemleri ile yapmaya çağırılmasına kadar uzanıyor bu yöntemler. Ayrıca zor durumdaki kredi borcu sahiplerine de destek ve ödeme kolaylıkları sağlanıyor. Bu ertelemelerin bankadan bankaya değiştiği unutulmamalı. Şimdilik genel olarak üç aylık düzenlemeler mevcut görünüyor. Fakat siz en iyisi bankanızı arayıp detayları öğrenin.

Bunları da beğenebilirsin