Kredi Hayat Sigortası İnternetten Satın Alınabilir mi? Nasıl?

Kredi Hayat Sigortası; konut, ihtiyaç, araç kredilerinizle birlikte bankanız tarafından size önerilen ve kredinizi vefat durumunda güvence altına alan bir sigorta türüdür.

Pekçok müşteri gibi siz de bu sigorta türü ile kredi evraklarınızı imzalarken tanışmış olabilirsiniz. Henüz tanışmayanlar ise, bankaların kredi esnasında sundukları masraf paketlerini inceledikleri esnada tanışacaklardır… Kredi alırken çok da sorgulanmayan bu ürün, geride kalanları borç yükünden koruduğu için sıklıkla itiraz edilmeden kabul ediliyor.

Fiyatın araştırılmadan hemen kabul edilmesinin ardında, zorunluluk hissi ya da alınan kredi miktarı ile karşılaştırıldığında kredi hayat sigortasının pazarlık yapmaya gerek görülmeyen bir ürün olarak algılanması yatıyor.

Bu konuda kredi müşterilerin ilk olarak bilmesi gereken konuları kısa maddeler olarak şöyle belirtebiliriz:

  • Kredi müşterileri hayat sigortası almak zorunda değildir.
  • Kredi müşterileri hayat sigortası almak isterse, bankaların anlaşmalı olduğu sigorta şirketlerinin tekliflerini kabul etmek zorunda değildir.
  • Kredi müşterileri diledikleri firmadan kredi hayat sigortası için fiyat teklifi alabilir ve farklı bir poliçeyi bankaya ibraz edebilir.
  • Bankalar, kanunlar gereğince kredi koşullarını kapsayan bir sigorta teklifini kabul etmek durumundadır.

Peki Kredi Hayat Sigortası İnternetten Alınır mı?

Kredi hayat sigortası internetten satın alınabilir. Özellikle 2014 senesinde Hazine Müsteşarlığı’nca resmi gazetede yayınlanmış olan “Sigortacılık kapsamında değerlendirilecek faaliyetlere, tüketici lehine yapılan sigorta sözleşmeleri ile mesafeli akdedilen sigorta sözleşmelerine ilişkin yönetmelik” kapsamında tüketicilerin ve finans kuruluşlarının hakları ve sınırları yeniden düzenlenmiştir. İlgili yönetmelik için lütfen tıklayın.

Kredi Hayat Sigortası İnternetten Nasıl Alınabilir?

Kredi bilgilerinizi ana sayfadan girerek fiyat teklifinizi anında alabilirsiniz. Teklifiniz banka teklifinize kıyasla size avantaj sağlıyorsa, tüm sürecinizi -bilgilerinizi herhangi bir kişi ile paylaşmadan- online olarak satın alabilirsiniz. Bu süreçte doldurmanız gereken alanlar basitçe şu başlıklardan oluşmaktadır:

Bu yazı ilginizi çekebilir
  • Kimlik Bilgileri
  • Sağlık Bilgileri
  • Kredi Kullanılacak Banka Bilgileri
  • Odeme Bilgileri
  • Özet ve Onaylar

Kimlik bilgileri, Mernis sisteminde adınıza kimlik sorgulaması yapılması ve poliçenizin resmiyet kazanması açısından ilk ve en önemli aşamadır.

Kredi hayat sigortası hakkında ayrıntılı bilgi almak için olayınkolayı var.

Sağlık bilgileri adımı, vefat riski içeren bir sağlık durumunuzun olup olmadığına yönelik bir beyan niteliğindedir.

Banka bilgileri adımı, vefat durumunda Viennalife hangi bankaya ödeme yapacağını gösteren ve poliçenizin üzerinde mutlaka yer alması gereken banka bilgilerini doldurduğunuz alandır.

Ödeme bilgileri adımı, ödeme seçeneklerinizi kendinizin belirlediği – ister tek çekim, ister taksitli – ve kredi kartı bilgilerinizi girdiğiniz alandır.

Özet ve onaylar adımı ise, girmiş olduğunuz tüm bilgileri son kez inceleyebildiğiniz ve onay verdiğiniz adımdır.

Tüm bu adımlar birkaç dakika içinde tamamlanabilecek kolaylıkta tasarlanmıştır. olayinkolayi.com adresinden online bilgi almak isteyen ama süreci online yerine çağrı merkezinden ya da acente üzerinden devam ettirmek isteyen müşterilerimiz içinse 0850 222 34 66 numaralı çağrı merkezimiz hafta içi hizmet vermektedir.

Kredi ve sigorta süreçlerini kolaylaştırmak için artık olayın kolayı var!

Bunları da beğenebilirsin