Kredi Kartı Limiti Nasıl Belirlenir?

Kredi kartı günümüzde hemen herkes tarafından kullanılan en önemli ödeme araçlarından biri olmaya devam ediyor. Kredi kartı, taksitli alışverişlerde sıklıkla tercih edilse de, tek çekim ödemeler için de kullanılabiliyor. Ayrıca bankaların yaptığı kredi kartı kampanyaları ile puan kazanmak ve bu puanları harcamalarda kullanmak da mümkün oluyor. Ancak çoğu zaman talep edilen harcama limiti bankalar tarafından karşılanmadığı için, bazı vatandaşlar kredi kartlarını istedikleri gibi kullanamıyor. Kredi kartı limitine dair tüm detaylar yazımızda.

Kredi Kartı Limitini Etkileyen En Önemli Faktörler

Kredi kartı limiti belirlenirken başvuru esnasında verdiğiniz bilgiler dikkate alınmaktadır. Bu bilgilerden en önemli olanı ve limiti etkileyen bilgi ise gelir düzeyidir. Kredi kartı limitleri kişinin aylık gelir düzeyine göre belirlenmektedir. Bu durumda aylık geliriniz düşükse, yüksek limitli bir kredi kartı almanız mümkün olmaz. 

Kredi kartı limitinin belirlenmesinde dikkate alınan en önemli unsurlardan biri de, kredi notudur. Kredi notu, sadece kredi başvurularında değil, kredi kartı limiti belirlenmesinde de önemli bir yere sahiptir. Çünkü kredi notunun asıl işaret ettiği nokta, kişinin harcama ve ödeme alışkanlıklarıdır. Bu nedenle daha önce kredi borcunu geciktirmiş olan ya da kredi kartı borçlarını zamanında ödememiş olan kişiler kredi kartı almakta zorlanabilir. Kredi kartı başvuruları onaylansa bile, limiti düşük olacaktır. 

Bu yazı ilginizi çekebilir

Kredi Kartı Limiti En Az ve En Fazla Ne Kadar Olabilir?

Kredi kartı limitinin belirlenmesinde gelir düzeyinin önemli olduğundan bahsetmiştik. Bu durumda kredi kartını aldığınızda, limiti buna göre belirlenmiş olacaktır. Her vatandaşın aylık gelir düzeyi farklı olduğu için, kredi kartı limitinin en az ya da en fazla ne kadar olacağını net bir biçimde söylemek mümkün değildir. Ancak kredi kartı limitini yükseltmek zor olsa da, düşürmek çok kolaydır. Aylık gelir düzeyinizden çok daha azı olacak şekilde kredi kartı limitinizi dilediğiniz şekilde bankanız ile iletişime geçerek güncelleyebilirsiniz.

Kredi Kartı Limiti Maaşın Kaç Katı Olabilir?

Kredi karşı başvurusu sonrasında bankanın belirlediği limit, ilk sene için aylık gelirin maksimum iki katıdır. Buna göre 5.000 TL maaşı olan bir kişi aylık 10.000 TL harcama yapabilir. Ancak durum sonraki senelerde değişmektedir. İlk yıldan sonra kredi kartı limiti maaşın en fazla 4 katı olacak şekilde güncellenebilir. Her sene gelir düzeyi artacağından, kredi kartı limiti de buna bağlı olarak yükselecektir. 

Bunları da beğenebilirsin